Digidexo.com

At Home Fysioterapi hoftebrudd

Gjenopprette fra et hoftebrudd er en ekstremt smertefull, tidkrevende prosess som til slutt vil kreve stadig fysioterapi fra hjemmet. Disse øvelsene skal utføres ved hjelp av en lisensiert fysioterapeut, men de kan gjøres på egen hånd med tilsyn av en annen person.

Moving in Bed

Flytte rundt i sengen uten smerter i svært viktig når du gjenoppretter fra et hoftebrudd. Vanlige øvelser som følger med dette er å rulle rundt, sitte opp i sengen, flytte fra side til side, og flytte bena. Pasienter bør bestrebe seg på å gjøre 10 repetisjoner per øvelse, men de kan starte lavere avhengig av graden av smerte involvert.

Komme inn / ut av sengen

Komme inn og ut av sengen er også viktig å være i stand til å fungere hjemme etter hoftebrudd. Øvelser inkluderer å løfte kroppen din fra sengen, heve deg selv og gå 5 meter, og gå 5 meter og retur tilbake til sengen. Selv om disse kan høres ut som bortkastet tid, er disse bevegelsene bygge tilbake viktige stabilitetsmusklene som vil hjelpe i gjenopprettingsprosessen.

Komme inn / ut av dusjen

Disse bevegelsene er svært lik for å få inn og ut av sengen, men de krever mer bevegelse i at du blir tvunget til å heve benet og bøy hoften. Denne øvelsen bør ikke utføres før du kan gå relativt godt uten en rullator. Balanse er også viktig som overflatene vil utvilsomt bli våt når du utfører disse oppgavene på en daglig basis.

Stretching / Breathing

Noen fysioterapeuter vil inneholde en serie av styrketrening og tøyningsøvelser for ytterligere å bygge opp muskler stabilitets i hoften. Disse kan inkludere hip flexor bevegelser, bevegelse bort fra elastiske trening band, og step-up bevegelser på trappene. Din fremgang i utvinningen syklusen vil bestemme vanskelighetsgraden av disse øvelsene.