Digidexo.com

Hvor ofte kan du ta Tylenol?

Når det gjelder smertelindring, er det flere over-the-counter medisiner å velge mellom. Tylenol er et svært populært smertelindring medisiner som har blitt klarert for år. Men til tross for Tylenol å være en ikke-reseptbelagte medisiner, er det fortsatt bekymringer som bør vurderes når du tar den. Det er mulige bivirkninger relatert til Tylenol, samt konsekvenser for å ta for mye Tylenol, eller ta det for ofte.

Hva er Tylenol?

Tylenol er et velkjent merkenavn for et stoff som heter paracetamol. Det er smertedempende medisiner som også er kjent som et febernedsettende, eller feber redusering. Det er også ofte tatt for lindring av allergier, forkjølelse, og symptomer fra influensa.

Tylenol ble kjent i 1948. Siden den gang har flere forskjellige typer Tylenol blir tilgjengelige. Noen av produktene har lagt ingredienser for andre plager, blant annet en Tylenol med ekstra kodein for sterkere smertelindring, samt Tylenol PM, som inneholder sovne difenhydramin.

Hvordan ta Tylenol

Det anbefales at dosering av Tylenol gis fire timer fra hverandre, og du bør aldri overstige mer enn fem doser i en 24-timers periode. Denne dosen advarselen gjelder barn og voksne. Tylenol er behandlet i leveren og kan være meget skadelig. Hver dose av Tylenol må ha tid til å bli brutt ned, behandles og flyttet ut av leveren før en annen dose blir gitt. Fire timer mellom dosene er tidsrammen som kreves for denne prosessen.

Tylenol PM

Tylenol PM er en søvn hjelpemiddel som ikke bare hjelper med smerter og plager, men har en ekstra ingrediens i difenhydramin i det å hjelpe deg å sovne. For voksne er det anbefalt at du tar to caplets eller gelcaps ved sengetid. Hver tablett inneholder 500 milligram paracetamol, samt 50 milligram difenhydramin. Det anbefales at du tar bare én dose hver fjerde time.

Misoppfatninger av Tylenol

Folk tror kanskje at fordi Tylenol er en over-the-counter medisiner, er det trygt å ta når du trenger det. Noen mennesker tror kanskje også at hvis deres smerte eller hodepine ikke går bort innen rimelig tid, kan de ta ekstra doser av Tylenol. Dette kan være svært farlig. Tylenol kan føre til leversvikt hvis for mye blir tatt i løpet av kort tid. Tylenol har potensial til å bygge seg opp i leveren, og til slutt kan føre til alvorlig leverskade.

Forhindre Doser av Tylenol

Å hindre overdosering av Tylenol, særlig hos barn, kan gjøres ved kartlegging av dosen og tidspunktet gitt. Ved å holde nøyaktig oversikt over når Tylenol er gitt, vil du vite når neste dose kan tas. For å unngå overdoser på Tylenol, er det svært viktig å følge doserings retningslinjer og ikke gi for mange doser for nær hverandre.