Digidexo.com

Hva betyr det hvis det brenner å urinere?

Smerter ved vannlating er kjent som dysuria av urologer, og det er flere mulige årsaker til dette symptomet. Selv om det kan være noen grunn til panikk hvis du føler en brennende følelse mens urinering, er det noe å oppsøke lege om. Når du går til legen med denne smerten, være forberedt på å snakke om eventuelle andre symptomer du kanskje har samt eventuelle nylig seksuell aktivitet.

Kjønnssykdommer

Seksuelt overførbare sykdommer (SOS) spres til andre gjennom noen form for samleie, inkludert vaginal, anal, oral eller deling av seksuelle enheter som vibratorer, ifølge medisinsk nettsted Medicinenet.com.

Svie ved vannlating er ofte forårsaket av en infeksjon (uretritt) fra bakterier til stede i gonoré eller klamydia. En lege vil foreskrive de riktige medisiner for å bli kvitt disse sykdommene, og du bør informere alle du har hatt seksuell kontakt med en gang hvis du er diagnostisert.

Nyrestein

En plutselig innsettende smerter og kramper i nedre rygg, side, lysken eller mageregionen sammen med den brennende vannlating symptomet kan indikere nyrestein. Nyrestein er harde mineralforekomster i nyre eller urinveier som må være bestått eller brutt opp med medisiner. Tilstedeværelse i urinveiene kan føre til infeksjon, forårsaker en brennende følelse. Om en i 20 mennesker har en nyrestein på et tidspunkt i livet.

Reaktiv artritt

Reaktiv artritt er en kronisk form for leddgikt som påvirker øynene, kjønnsorganer, fordøyelsesenzymer og urin systemer. Hevelse i disse områdene er forårsaket av et immunsystem reaksjon på bakterier og kan forårsake en brennende følelse ved vannlating på grunn av betennelse i urinveiene. Lidelsen er mest vanlig hos folk i 30- eller 40-årene, ifølge Medicinenet.com. Behandling for tilstanden hos menn er ofte aktuell Kortison kremer for penis betennelse.

Urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner er blant de vanligste infeksjonene folk får, og de står for om lag 8,3 millioner leger besøk hvert år, ifølge Medicinenet.com. En av fem kvinner utvikler en urinveisinfeksjon i løpet av livet, men disse infeksjonene ikke påvirke menn nesten like ofte. Når bakterier, vanligvis E. coli normalt finnes i tykktarmen, finner veien inn i urinveiene, kan de forårsake infeksjon som resulterer i en brennende følelse ved vannlating.

Vaginitis

Vaginitis refererer til en infeksjon eller betennelse i skjeden. Gjær infeksjoner er en vanlig kilde til vaginitis og er blant flere betennelser som kan forårsake smerter ved vannlating.