Digidexo.com

Om bivirkninger av Ginger

Mange tar ingefær som et alternativ helse supplement, spesielt for sine anerkjente anti-kvalme egenskaper. Bivirkninger av å ta ingefær er relativt sjeldne, og er vanligvis bare sett i svært høye doser. Spesielt bør alle som vurderer ingefær kosttilskudd konsultere med en lege om han er i ferd med å ta blodfortynnende medisiner eller narkotika designet for å senke blodsukkeret.

Funksjon

Folk har brukt ingefær å hjelpe fordøyelsen og behandle magesyke, kvalme og diaré i tusenvis av år, samt for behandling av leddgikt. Ingefær er fortsatt brukes til disse formålene i dag, spesielt for å forebygge og behandle kvalme i forbindelse med svangerskap, reisesyke og kjemoterapi. Det kan bli tatt som et pulver (i kapsel eller tablett-form), som en fersk eller tørket rot, en flytende ekstrakt, skjær eller te. På sine nettsider, medisinske sentre som University of Maryland og Mayo Clinic gir omfattende informasjon om bruk av ingefær som en terapeutisk agent.

Advarsel

Bivirkninger er sjeldne, men dersom det tas i store doser, gjør dette krydderet har potensial til å forårsake noen problemer. Overdreven daglige doser anses å være over 10,000mg av fersk ingefær eller over 4,000mg av pulverisert ingefær på en kontinuerlig basis. Generelt sett, alternativ-helse-omsorg utøvere ikke anbefaler høyere doser.

Typer

De vanligste bivirkninger som er sett med ingefær er halsbrann, raping, og prikking eller en dårlig smak i munnen. Noen ganger kan oppblåsthet, gass, diaré og kvalme oppstå med store mengder pulverisert ingefær. Leger anbefaler at personer med en historie med magesår, gallestein, inflammatorisk tarmsykdom eller intestinal blokkeringer unngå store mengder av fersk ingefær, og rådføre seg med sin personlige lege før du bruker kosttilskudd.

Betydning

Personer med blødningsforstyrrelser og de som tar blodfortynnende medisiner (for eksempel aspirin eller warfarin) skal være forsiktig med ingefær, fordi det kan bremse koaguleringsevne av blod. En lege tilsyn anbefales også for folk som ønsker å prøve en ingefær supplement og allerede tar noen hjertemedisin eller høy-blodtrykks medisinering. Anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen og naproksen bør unngås av folk som bruker ingefær kosttilskudd.

Betraktninger

Ingefær kan senke blodsukker og øke effektiviteten av insulin og mange andre medikamenter benyttet for å behandle diabetes. Diabetikere som tar blodsukkersenkende medisiner bør være forsiktig med inntak av store mengder ingefær.

Effekter

I sjeldne tilfeller har folk tar ingefær som et supplement opplevd allergiske reaksjoner, med symptomer som utslett, elveblest, kløe, tetthet i brystet eller pustevansker, tretthet, munn eller hevelse i ansiktet, eller uregelmessig hjerterytme.