Digidexo.com

Hvilke funksjoner av baby fett?

Hvilke funksjoner av baby fett?


Baby fett, ofte kjent som brunt fettvev eller brunt fett, er utbredt hos nyfødte babyer og små barn. Det tjener flere viktige funksjoner i det første året av livet, og som mer forskning antyder, muligens godt inn i voksenlivet.

Brain Development

Det er en klar sammenheng mellom valpefett og hjernens utvikling. Ifølge Stephen C. Cunnane, hvis bok "Survival of the feiteste: Nøkkelen til Human Brain Evolution" analysert rollen baby fett i hjernens vekst, den store størrelsen på den menneskelige hjerne og den raske tempoet i som utvikler det i første leveår er en av de største grunnene menneskelige babyer har mer fett enn andre primater babyer. Spedbarn trenger en innebygd kilde for energi for deres ekspanderende hjerner, og overskytende baby fett tjener dette formålet.

Termoregulering

En av de andre hovedfunksjoner baby fett er termoregulering, som opprettholder en balanse mellom barnets varmetap og varmeproduksjonen. Ifølge Kent B. Whitaker i sin bok, "Omfattende Perinatal og Pediatric Respiratory Care," babyer er avhengige av fett for å produsere varme, fordi de ikke har skjelving reflekser eller evnen til å generere varme gjennom økt aktivitet. De er også mer utsatt for kulde enn voksne på grunn av en høyere andel av kroppsoverflaten til kroppsvolum, en større andel av hodet flateareal og en underutviklet nervesystemet. Baby-fett er en stor måte som babyer er i stand til å regulere kroppsvarme.

Bekymringer

Mens babyen fett har sine funksjoner, reiser det også bekymringer. Flere nyere studier har korrelert å være på den høye enden av baby vekt diagram med økt risiko for fedme og vektproblemer i barndom og voksen alder. En studie i Journal of Obesity fant at babyer seks måneder og yngre er 60 ganger mer sannsynlig å bli overvektige enn barn i den alderen var 20 år siden. En Harvard studie, publisert i tidsskriftet Pediatrics, fant at tunge spedbarn var mer sannsynlig å ha vektproblemer av den tiden de var småbarn.

Andre Meninger

Likevel er lubben babyen fortsatt vanligvis betraktet kjennemerket på helse. The Centers for Disease Control (CDC) sier at før fylte tre, er vekten av foreldrene en sterkere prediktor for vektproblemer enn der et spedbarn steder på vekstskjema. Andre faktorer, som for eksempel et barns kosthold, fysisk aktivitet og TV / PC-bruk har også en langt større innvirkning på fremtidig vekt enn deres andel av baby fett eller deres vekt som et spedbarn.

Rolle i Voksne

Interessant, kan baby fett faktisk spille en positiv rolle i bekjempelsen av fedme hos voksne. En fersk studie publisert i The New England Journal of Medicine fant at brunt fett, vanligvis funnet i babyer og barn, var faktisk ganske utbredt i tynne, egnet voksne med sunne blodsukkernivået. Tyngre voksne tendens til å ha høyere nivåer av vanlig hvitt fett. Forskere sier dette tyder på at små nivåer av baby fett hos voksne kan ha en rolle i å regulere kroppsvekt og beskytte mot fedme.