Digidexo.com

Hvordan forebygge forkjølelsessår fra å bli større

Hvordan forebygge forkjølelsessår fra å bli større


Forkjølelsessår trenger ikke være angst produsere. En kald sår er forårsaket av herpes simplex virus, og er vanligvis funnet rundt munnen. Det som starter som en rød flekk og deretter svulmer opp. De vanligvis prikke, såret og forårsake forlegenhet. Hvis du angriper det så snart du føler prikking, kan du redusere sjansene for at det vil bli større.

Bruksanvisning

•  Bruk en ny tannbørste og nytt rør av tannkrem. En gammel tannbørste kan ha virus på den, og kan være årsaken til en kald sår til å spre seg. Bytt tannbørste og tannkrem igjen etter den kalde sår leges.

Vask tannbørsten i varmt såpevann og tørk den når du er ferdig med å pusse tennene. Pakk den i en papirhåndkle og sette det bort for å holde det tørt og hindre herpes simplex virus fra å leve på tannbørsten din. Vask den på nytt før du pusser tennene.

Vask og tørk den kalde sår og området rundt den. Forkjølelsessår trenger smuss og fuktighet. Hvis du holde området rent og tørt, har de mindre mulighet til å trives.

Påfør sink gluconate eller sinksulfat til den kalde sår så snart du føler kriblende følelse som indikerer man starter. Dette kan bli funnet i over-the-counter kaldt sår medisiner.

Påfør vaselin til den kalde sår med en bomullspinne for å holde den fra hevelse.

Spis poteter og meieriprodukter og ta kosttilskudd med lysin, som kan bidra til å helbrede hevelse fra forkjølelsessår. Ta 3000 milligram lysin daglig.

Tips og advarsler

  • Hver person i familien bør ha sin egen tannkrem for å unngå spredning av forkjølelsessår.
  • Ikke ta lysin tilskudd hvis du er gravid eller ammende, siden det kan forstyrre utviklingen av spedbarn.