Digidexo.com

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon i tenåringer

Hvordan å gjenkjenne tegn på depresjon i tenåringer


Forskning viser at nesten fem prosent av tenåringer opplever depresjon en eller annen gang. Midlertidig depresjon er en normal menneskelig følelse. Når følelsene fortsette og forstyrrer en tenåring evne til å fungere kan det være et tegn på psykisk sykdom. Foreldre se etter skilt.

Bruksanvisning

•  Sjekk for atferdsendringer som tilbaketrekning fra venner og familie. Deprimerte tenåringer blir uinteressert i sport og aktiviteter de en gang likte. De ofte isolerer seg i soverommet deres.

Merk fysiske tegn som et tap av matlyst, treghet, søvnløshet, en frittliggende utseende og en endring i fysisk utseende. Noen deprimerte tenåringer ned i vekt.

Monitor en demonstrasjon av følelser som tristhet, håpløshet eller skyld. Disinterest i familiens samtaler eller gruppeaktiviteter er vanlig hos tenåringer med depresjon.

Observer tenåring prestasjoner i skolen. Angrende tenåringer ofte mangler konsentrasjon, lider av hukommelsestap og viser en manglende evne til å ta beslutninger.

Se for å skrive poesi på morose fag og lytte til musikk med pessimistiske tekster. Deprimerte tenåringer bruker mer tid på Internett søker etter nettsteder på selvødeleggelse og selvmord. De viser også nysgjerrighet om døden og livet etter døden.

Tips og advarsler

  • Søk profesjonell hjelp hvis din tenåring viser suicidal atferd. Antidepressiva og rådgivning sammen med støtte fra venner og familie kan være nødvendig for å kurere denne sykdommen.