Digidexo.com

Ondartet hjernestammen Tumor Signs

Det er tre vanlige typer ondartede hjernestammen svulster: astrocytom, glioblastoma multiforme og metastatisk.

Årsaker

Astrocytom og glioblastom svulster kan være arvelig. Andre årsaker kan være virus, skade i hodet, en svikt i kroppens immunforsvar, eller stråling. Metastatiske tumorer stammer i en annen del av kroppen og spredd seg til hjernen.

Tegn på Astrocytom eller Hjernesvulst

Et barn er mer sannsynlig enn en voksen å ha en astrocytom eller glioblastom på hjernestammen. Som hjernesvulst vokser, den skyver på de nærliggende sentre i hjernen og kan påvirke legemet på forskjellige måter. Pasienten kan klage over å ha hodepine om morgenen som slakk av som dagen går. Magen kan skade, og han kan ikke være i stand til å holde noe ned. Han kan oppleve anfall. Han kan bli klønete eller føler som om han ikke har noen styrke, selv til det punktet av å føle nummen. Pasienten vil også ønsker å sove mye mer. Hans syn kan endre seg, og han kan oppleve problemer med å snakke eller minne.

Glioblastom multi

Prognosen for en pasient med glioblastoma multiforme svulst er dystre. Cedars-Sinai Medical Center sier at "Bare om lag én av fire pasienter med denne type svulst overlever to år." Dette er faktisk en høyere stadium tumor av astrocytom type. Symptomer er i utgangspunktet den samme som for astrocytom, bortsett fra at denne type svulst er vanligvis finner hos voksne som er over 50 år.

Metastatisk Svulster

Avhengig av plasseringen av den opprinnelige side av kreft, er disse tumorer som samlet i den samme form for kreft. Symptomer vil være de samme som de andre hjernestammen svulster, bortsett fra at dette er bare et annet sett av symptomer å håndtere.

Behandling

Kirurgi kan være mulig, men det er mer vanskelig med svulster på hjernestammen. Stråling eller cellegift også er også muligheter. Hvis operasjonen er ferdig, ville chemo mest sannsynlig følge.