Digidexo.com

Hvordan redusere Gluten Intake

Hvordan redusere Gluten Intake


Hos personer med glutenintoleranse, anser immunsystemet gluten som fremmedlegeme og reagerer ved å utløse en autoimmun reaksjon. Ifølge Mayo Clinic, dette fører til betennelse i tynntarmen og skader tarm villi, som er fingeraktige utvekster som bistår i mat absorpsjon.

Gluten er en sammensetning av proteiner som kalles gliadin og glutenin.This protein finnes i hvete, rug, bygg og sannsynligvis havre.

Den beste behandling for dette problemet er å holde seg borte fra gluten. Her er noen retningslinjer for å holde seg frisk ved å redusere din gluten inntak.

Hvordan redusere Gluten Intake

•  Unngå å spise mat som inneholder hvete eller beriket mel. Brød, pasta, kaker, cookies og pizza er vanlige mat kilder som inneholder gluten. Erstatte disse med glutenfrie brød, pasta laget av ris mel og glutenfrie bakemikser og pizza mel. Disse er tilgjengelige i spesielle dagligvarebutikker, men er verdt et forsøk å holde seg borte fra symptomer på gluten intoleranse.

Spis rikelig med ferske grønnsaker. Konsumere mye grønne grønnsaker som spinat, brokkoli, kål, grønne bønner, okra, erter og andre. Disse er svært næringsrik og hjelp til å opprettholde de viktige vitaminer og mineraler i kroppen din.

Spis et utvalg av fargede frisk frukt som jordbær, blåbær, bananer, epler, appelsiner og pærer. The American Journal of Clinical Nutrition sier at frukt tjene som en stor kilde til antioksidanter og vitaminer som kreves for riktig hjernen og kroppen fungerer, og bidra til å redusere dødeligheten.

Drikk laktosefrie melk i stedet for vanlig melk for å unngå overbelastning på tarmen og for å hindre laktoseintoleranse. The American Journal of Clinical Nutrition sier at for tilfeller av gluten intoleranse er det vanskelig for tarmen å absorbere laktose som finnes i melk. Dette kan forverre allerede eksisterende symptomer på gluten intoleranse.

Hint

  • Gjør oppskrifter ved å erstatte hvetemel med ris, hirse eller mais mel.
  • Sjekk mat etiketter for ingredienser siden de kan inneholde skjulte kilder til gluten. Se etter modifisert mat stivelse, hydrolysert vegetabilsk protein og malt preparater som de kan inneholde hvete.
  • Les mat etiketter for tegn på hvete forurensning.