Digidexo.com

Hva Er Peanut Butter Diet?

"The Peanut Butter Diet" er en spise regime skissert i en bok utgitt i 2002. Det er i hovedsak en lav-kalori diett med tillegg av daglig inntak av peanøttsmør. Dietten hevder at tilhengere vil gå ned i vekt, dra nytte av den ernæringsmessige verdien av peanøttsmør og være i stand til å fortsette dietten lykkelig resten av livet. Dietten har ikke vært gjenstand for noen kliniske studier, og det faller inn i kategorien "kjepphest" dietter, men flere fordeler og ulemper kan utledes.

The Book

Dietten ble introdusert i 2002 med boken "The Peanut Butter Diet" av Holly McCord, en skribent for "Forebygging" magazine. Boken hevder at innlemme peanøttsmør inn i dine daglige måltider og snacks kan hjelpe deg å miste opptil 25 pounds i et år når den kombineres med en lav-kalori diett. Det hevder at dietten er enkelt og sunt å opprettholde for resten av livet ditt, og tilbyr en fire-ukers matplan og 50 oppskriftsforslag.

Ernæringsmessige verdien av Peanut Butter

Peanøttsmør er spioneringen i boken som en sunn mat som bør spises hver dag, opptil 4 ss. for kvinner, og opptil 6 ss. for menn. Peanøtter og peanøttsmør inneholder mye fett, men de inneholder enumettet fett som kan øke "gode" kolesterolet, og som bør inkluderes i moderate mengder i et sunt kosthold. Peanøttsmør inneholder også protein og niacin, som er bra for blodomløpet og hjernen helse.

Pros

The Peanut Butter Diet er egentlig en lav-kalori diett, anbefale inntak av 1500 kalorier om dagen for kvinner og 2200 kalorier per dag for menn. En lav-kalori diett er bevist å være en av de mest effektive måtene å miste vekt, med eller uten peanøttsmør forbruk. The Peanut Butter Diet kan være mer effektiv enn en enkel lav-kalori diett for noen mennesker fordi peanøttsmør er å fylle, så en liten snack som inneholder peanøttsmør undertrykker appetitten og redusere cravings for mat mellom måltidene, hjelpe vekttap.

Cons

Litt peanøttsmør er tilsatt oljer, salt og sukker, noe som gjør det mindre sunt enn naturlig peanøttsmør, slik at forbrukeren må vokte seg for dette når du kjøper produktet. Selv om peanøttsmør inneholder "gode" fettet, er det fortsatt høy i kalorier, som synes å motsi den ellers lav-kalori diett anbefales. En større andel av det anbefalte daglige kaloriinntaket er brukt opp ved inntak av peanøttsmør enn alternative sunn snacks som kan ha færre kalorier og gir mer mangfold i næringsverdi.

Effekten av "kjepphest" dietter

The Peanut Butter Diet er egentlig en tradisjonell, lav-kalori diett, romanen bare i sin anbefaling om å spise peanøttsmør daglig. Konseptet kan tolkes som ganske enkelt en re-randing av en gammel idé ment å generere publisitet og selge bøker, det vil si en "kjepphest" diett. Disse typer dietter er navngitt "kjepphest" for en grunn --- de er urealistiske på lang sikt, og mens vekttap kan bli resultatet når fulgt flittig, folk er svært lite sannsynlig å fortsette nyheten aspektet av dietten, dvs. daglig peanøttsmør forbruk, for langt.

Hvorfor det kan fungere

The Peanut Butter Diet kan fungere fordi det er i utgangspunktet det velprøvde metode for å miste vekt ved å redusere kaloriinntaket. Folk som elsker peanøttsmør vil sette pris på nye ideer for bruk av ingrediensen og vil føle seg mindre fratatt favoritt mat enn med en enkel lav-kalori diett alene. De som anser det som en "comfort food" vil ha sin mat cravings mett ved å spise peanøttsmør. Mange av de foreslåtte og tradisjonelle snacks involverer peanøttsmør har også andre sunne ingredienser som frukt og grønnsaker, og som en spredning det er en sunnere erstatning for smør eller kremost.

Hvorfor det kanskje ikke fungerer

Selv om kostholdet er spioneringen som en som kan følges for resten av ditt liv, sin daglige avhengighet av ett individ mat substans betyr etterfølgere er sannsynlig å gå lei av det etter bare en kort periode. Selv folk som elsker peanøttsmør kan finne at å spise det hver eneste dag snart blir slitsom.