Digidexo.com

Hvordan kan jeg støtte Min Partner å slutte å røyke?

Hvordan kan jeg støtte Min Partner å slutte å røyke?


Nikotin er svært avhengighetsskapende, og beslutningen om å slutte å røyke er en vanskelig en å gjøre. En artikkel i "Journal of Consulting and Clinical Psychology" av Sheldon Cohen og Edward Lichtenstein melder at studier utført av psykologer mellom 1977 og 1988 finner at personer som har partnere støttet sine forsøk på å slutte å røyke var mer sannsynlig å slutte å røyke og leve et røyk- fritt liv. Hvis partneren din har besluttet å slutte å røyke, er det en rekke ting du kan gjøre for å støtte ham.

Bruksanvisning

•  Forklar partneren din at du forstår hvor vanskelig det er å slutte å røyke, og minne ham om at du er der for ham hvert steg på veien. Din partner kanskje tror han kan slutte å røyke på egenhånd, men spør ham hvordan du kan hjelpe, råder Quebec Lung Association. Du kan hjelpe ved å nekte å kjøpe din partner sigaretter, ikke tenne en sigarett rundt ham og ved å utpeke ditt hjem en "røykfritt" sone.

Hjelp partneren din unngå typiske triggere som kan indusere nikotin suget. Ifølge National Cancer Institute, kan disse triggere inkluderer å være rundt andre røykere, våkner opp om morgenen, stress, kjøre bil, drikker kaffe eller te, spise et måltid, drikke alkohol eller kjedsomhet.

Invent måter å hjelpe din partner motstå trangen til å røyke, spesielt under trigger ganger. Å hindre røyking i morgen, planlegger en ny wake-up rutine som kan innebære trening, lesing eller spise frokost før dusjing --- eller vice versa. Oppmuntre partneren din til å praktisere dyp pusting når hun craves en sigarett og å drikke ett glass vann, råder National Cancer Institute. Stress kan unngås ved å praktisere avslapping teknikker og ved å sette en side en gang hver dag for hvile og avslapning.

Kjøp nikotinerstatningsprodukter for partneren din. Ifølge National Cancer Institute, de jobber for å lindre suget og abstinenssymptomer folk føler når de slutter å røyke. Velge mellom nikotinplaster, nikotintyggegummi, nikotin pastill, nikotin nesespray eller en nikotin inhalator. Det er ikke like skadelig for en person å få nikotin fra en nikotin erstatningsprodukt enn det er ved å røyke sigaretter.

Følge partneren din til noen gruppemøter han kan bli med å hjelpe ham slutte å røyke. Han kan velge å delta i individuell rådgivning eller bli med i en lokal støttegruppe.

Feire og belønne partnerens prestasjoner. Ifølge The Quebec Lung Association, er det bedre å gi partneren din en umiddelbar belønning for små triumfer i stedet for å love noe større når hun slutter for godt. For eksempel, ta henne ut på middag, eller kjøpe henne noe hun virkelig ønsker når hun er i stand til å komme gjennom et røykfritt-dag.