Digidexo.com

Normal blodtrykksøkning under tredemølle tester

Normal blodtrykksøkning under tredemølle tester


En tredemølle testen gir legen en samlet titt på hvordan hjertet fungerer med trening. Du vil bli bedt om å gå på en tredemølle mens blodtrykk og EKG målinger er registrert.

Formål

En tredemølle test kan pålegges å finne ut hvorfor du har brystsmerter, for å se hvor mye du kan trygt trene og avdekke eventuelle hjerteproblemer som kan oppstå hvis du starter et treningsprogram.

Identifikasjon

Blodtrykket ditt er skrevet som to tall, over hverandre. Den øverste tallet er det systoliske lesing, og bunnen er det diastoliske. Ifølge American Heart Association, er en normal systolisk trykk i ro under 120; målinger over 140 indikerer høyt blodtrykk. En normal diastolisk trykk ved hvile er under 80, med målinger over 90 betegner høyt blodtrykk.

Effekter

Hjerte nettstedet rapporterer at det er normalt for din systolisk blodtrykk til å gå opp til 200 når du setter bilen i topp trening under tredemølle test. Diastolisk avlesning, på den annen side, holder vanligvis den samme eller kan til og med avta litt.

Betydning

Hvis du har høyt blodtrykk, eller hypertensjon, kan både systolisk og diastolisk blodtrykk gå opp i løpet tredemølle test. Legen din vil være bekymret for en systolisk lesning over 200 og / eller diastolisk trykk over 90 til 100.

Betraktninger

Tredemølle test kan bli stanset tidlig hvis blodtrykket går utover disse grensene.