Digidexo.com

Magnesium mangel symptomer hos barn

Magnesium er et viktig næringsstoff som trengs i kroppen til å produsere og transportere energi, regulere blodtrykket, produsere protein, og til å trekke seg sammen og slappe av musklene. Magnesium er også viktig for et sunt immunforsvar. Ifølge American Association diabetiker, har magnesiummangel også vært knyttet til økt insulinresistens hos barna. Og det amerikanske National Library of Medicine erkjenner at "Magnesium-mangel hos barn med ADHD forekommer oftere enn hos friske barn."

Anbefalt daglig inntak av magnesium

Anbefalt daglig inntak av magnesium for barn ett til tre år gamle er 80 milligram (mg); 130 mg for barn 4-8 år gammel; 240 mg for barn 9-13 år gammel; og for ungdom i alderen 14 til 18, 360 mg for jenter, og 410 mg for gutter.

Symptomer

Tidlige magnesiummangel hos barn kan omfatte søvnløshet, irritabilitet, apati, anoreksi, hukommelsesproblemer, lærevansker, søvnighet, muskelsvakhet, hyperaktivitet og forvirring. Mer alvorlige symptomer på magnesiummangel inkluderer rask hjerterytme, muskelrykninger, hallusinasjoner, nummenhet og delirium.

Forebygging

Den beste måten å unngå magnesiummangel hos barn er å mate dem en godt balansert kosthold som inneholder rikelig med mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat, som disse typer grønnsaker gir de beste kildene til magnesium. Andre matvarer som er rike på magnesium er hele korn, gresskarfrø, poteter med huden, nøtter, bønner, belgfrukter, soya, avokado, tørkede aprikoser, bananer, havregryn og urter som basilikum, dill luke og salvie.

Behandling

En lege kan sjekke nivåene av magnesium blod i et barn å finne ut om hun lider av magnesiummangel. Dersom barnet er mangelfull i dette mineralet, kan anbefale legen øke sitt daglige inntak av magnesium-rik mat, eller supplere sin diett med kosttilskudd. Hvis magnesium nivået er alvorlig lavt, kan en magnesium drypp administreres av legen om å gjenopprette magnesiumnivået til det normale.

Advarsel

Selv om magnesium kosttilskudd er lett tilgjengelig i butikkene, kan for mye av dette mineralet være giftig, og i ekstremt høye doser kan det være dødelig for barn. Aldri gi et barn magnesium kosttilskudd uten å konsultere en barnelege.