Digidexo.com

Hvordan behandle Dopamin Deficiency

Hvordan behandle Dopamin Deficiency


Dopamin er et signalstoff som er ansvarlig for overføring av signaler mellom nervecellene i hjernen. Det er et kjemisk stoff som er naturlig produsert av kroppen din; og er nødvendig for å hjelpe hjernen til å kontrollere kroppens bevegelser. Hvis kroppen din slutter å produsere dopamin du kan ende opp med Parkinsons sykdom, som kan påvirke din evne til å utføre kontrollerte bevegelser.

Dopamin er ansvarlig for normal funksjon av din nytelse system. Det frigjøres når du opplever ting som er behagelige, som å forelske seg, eller å ha sex.

Hvis du har lave nivåer av dopamin kan du føle deg deprimert, har et tap av motorisk kontroll, erfaring cravings, handle i tvangs måter, oppleve en lav sexlyst, og har en begrenset oppmerksomhet span og en manglende evne til å fokusere.

Hvordan behandle Dopamin Deficiency

Hvordan øke Dopamin

•  Gå til legen din og be henne om du trenger å ta medisiner for å øke mengden av dopamin i systemet. Dette kan være nødvendig hvis du har lavt dopaminnivåer eller Parkinsons sykdom.

Spør legen din om en resept medikament kalt L-dopa, som kan gis som supplement til lave dopaminnivået i hjernen. Parkinson-pasienter mister nevroner som inneholder dopamin, og som et resultat kroppen produserer mer dopamin-reseptorer på andre nerveceller. L-DOPA stimulerer dopamin-reseptorer selv når dopamin nevroner mangler.

Be legen din om å ta reseptbelagte amfetamin. Amfetamin øker nivået av dopamin. Et eksempel på en resept amfetamin er Adderall.

Spør legen din om du er en kandidat for et stoff som heter deprenyl som øker butikkene av dopamin i systemet og bremser utviklingen av Parkinsons sykdom.

Spis mat som øker dopamin nivåer som mandler, avokado, bananer, meieriprodukter, lima bønner, gresskarfrø og sesamfrø.

Spis matvarer som er rike på antioksidanter som beskytter dopamin-bruker nerveceller fra frie radikaler. Tre antioksidantvitaminer er beta-karoten, vitamin C og vitamin E. De finnes i fargerike frukter og grønnsaker med lilla, blå, rød, oransje og gule nyanser.

Unngå matvarer som sukker, mettet fett, kolesterol og raffinerte matvarer som forstyrrer riktig hjernens funksjon og utarme dopamin nivåer.

Hint

  • Ikke bruk ulovlige stoffer som kokain og ecstasy som øker dopamin. De er farlig for helsen din.