Digidexo.com

Metoder for Human Reproduction

Metoder for Human Reproduction


Siden fødselen av Louise Joy Brown i 1978 av in vitro fertilisering, har metoder for alternativ reproduksjon vokst og leger har forbedret sin evne til å foreslå de beste alternativene for potensielle foreldre. Enten en av foreldrene bærer en alvorlig genetisk lidelse eller sliter med infertilitet, eller hvis en enkelt kvinne eller homofile par ønsker å bli gravid, er det en prosedyre som potensielt kan bidra til å realisere det endelige målet: en sunn baby til å elske.

Samleie

Ubeskyttet sex, den enkleste og minst kostbare metoden for reproduksjon, fungerer ikke alltid for par. Fruktbarhet-bevissthet praksis innebære pinpointing kvinnens eggløsning syklus og streve for å bli gravid i løpet av den tiden. Mannen må ha minst noen aktiv, sunn sperm stand til å reise gjennom kvinnens livmorhals og inn i livmoren. Hvis et egg er til stede, går inn i en enkelt sædcelle egget og forsøker å befrukte det, og skaper et embryo som festes til livmoren.

Intrauterin inseminasjon

Ofte referert til som kunstig inseminasjon, denne metoden funksjoner som befruktning av samleie, bortsett fra at man sæd mottas inn i skjeden ved en sprøyte-lignende rør. Denne metoden bedrer sjansene når mannen har svak eller få sæd eller dersom kvinnens cervical mucus er ineffektive til å bistå sperm inn i livmoren. Med priser som varierer fra $ 300 til $ 800, kan intrauterin inseminasjon være en ganske grei og rimelig form for assistert befruktning for par har problemer med å bli gravid, single kvinner og samme kjønn kvinnelige par.

In vitro-fertilisering

Fra latin betyr "i glass," in vitro fertilisering involverer kombinering av spermier og egg utenfor kroppen og implantering av et embryo i uterus. Etter egg og sperm er hentet fra foreldrene eller givere, leger kombinere dem i laboratoriet og velg et sunt utseende embryo til implantatet. Deretter vokser fosteret normalt inne i livmoren. Denne prosessen hjelper de med fertilitetsproblemer og kvinner som har hatt helsemessige komplikasjoner som endometriose. I USA koster varierer fra $ 8000 til $ 20.000 per forsøk.

Egglederen

For kvinner med sunne egglederne, kan graviditet oppstår fra enten gamete egglederen eller zygote egglederen. Disse metodene begynne som IVF, men kvinnens kropp tar seg av implantasjon. GIFT er et alternativ når intrauterin inseminasjon ikke har virket, og innebærer å injisere en blanding av sæd og egg til egglederne. ZIFT injiserer en hel embryo i egglederne og krever en ekstra laparoskopi kirurgi. Disse alternativene har appell av en mer naturlig implantasjon enn IVF.

Intracytoplasmatisk spermieinjeksjon

Når standard IVF ikke har virket eller virker usannsynlig å arbeide ved fruktbarhet leger, er et alternativ til intracytoplasmatisk injeksjon. En lege injiserer egget med en enkel, sterk sæd ved hjelp av en mikroskopisk nål. Potensielle fedre med lav sædkvalitet eller dårlig sperm motilitet kan dra nytte av intracytoplasmatisk injeksjon. Prosessen koster $ 500 til $ 2000 og krever tilleggsprosess for implantasjon som brukes for IVF.

Surrogacy

For samme kjønn mannlige par eller kvinner som har opplevd spontanaborter, hatt en hysterektomi eller på annen måte ikke kan bære et barn, kan en annen kvinne motta et befruktet egg og gestate fosteret som et surrogat. Barnet vil være den biologiske avkom av folket som ga sperm og egg. Surrogacy prosessen, må du oppgi en juridisk kontrakt med surrogat og kan koste titusenvis av dollar. Et annet hinder er foreldrenes rettigheter: lover variere i USA og andre steder om mulige frihetsberøvelse rettigheter de involverte parter.