Digidexo.com

Symptomene på Vannretensjon

Vannretensjon er et symptom på en ubalanse i kroppens funksjon, forårsaker væske buildup i kroppens vev. Tilstanden kalles også oppblåsthet eller ødem og kan være lokalisert eller generell, forbigående eller kronisk. Vannretensjon er vanligvis et symptom på hjerte-og karsykdommer, nyresvikt eller hormonubalanse. Hovne ankler og ben etter flyselskapet reise kan indikere følsomhet for trykkamre og redusert aktivitet på flyet. Vannretensjon kan behandles og bør sjekkes av en medisinsk faglig for å utelukke en underliggende tilstand eller sykdom.

Betydning

Vannretensjon er opphopning av overflødig væske i kroppens vev eller oppblåsthet. Vannretensjon er observerbar i ekstremiteter, spesielt i ansikt, ankler, ben og håndledd. Det kan føre til ubehag.

Symptomer

Symptomer på vannretensjon omfatter generelle følelser av ømhet eller tetthet i ankler, ben eller føtter som synes mer hoven enn vanlig (ødem). Når oppsvulmet områder er presset med fingertuppene, midlertidige fordypninger er merkbart at ikke umiddelbart våren tilbake.

Årsaker

En ubalanse i hormoner, overflødig natrium og enkelte medisiner kan påvirke sirkulasjonen og øke væskeansamlinger i kroppen vev. Nedsatt nyrefunksjon kan føre til mindre væske å bli behandlet og utskilles.

Betraktninger

Medisiner, skiftende hormonnivået (for eksempel rundt overgangsalder eller menstruasjon), hyppig flyselskapet reise og hjerte-og karsykdommer er vanlige årsaker til vann oppbevaring. Endringer i blodet eller miljøpress kan påvirke vann beholdes i vev og klarert av sirkulerende blod.

Behandling

Avhengig av årsaken for vannretensjon, kan overflødig væske oppsamling i vev bli behandlet med diuretika og redusere mengden av kost natrium. Trening, kompresjonsstrømper og posisjonering for å bedre blodsirkulasjonen kan også lindre væskeansamlinger.