Digidexo.com

Hvorfor kneet Bone Pops når Getting Up & beinet er Stiff

Hvorfor kneet Bone Pops når Getting Up & beinet er Stiff


Høre en smellende lyd fra kneet og føle stivhet i kneleddet ved oppstår er en felles erfaring, og kan skje for en rekke årsaker.

Flyktige gasser

Synovial væske, som tjener aa smøremiddel for leddene, inneholder oksygen, nitrogen og karbondioksid gasser. Når leddkapselen er strukket, oppstår en smellende lyd når gassen raskt frigjøres.

Movement

Bevegelse forårsaker en sene å endre posisjon, og en kneppende lyd kan høres som den går tilbake til den opprinnelige posisjonen. Også, kne og ankel leddbånd ofte stramme ved bevegelse, forårsaker en knekk.

Ru overflater

Når kneledd bli leddgikt, er brusk tapt og felles overflaten er ujevn, noe som kan føre til popping lyder ved bevegelse.

Stivhet

Ifølge MayoClinic.org, stivhet i kneet er et vanlig symptom av slitasjegikt, den mest utbredte form av artritt. Stivheten er vanligvis følte på morgenen eller etter aktivitet, og kan være ledsaget av smerte, hevelse, og knirkende og spratt lyder fra kneleddet.

Danger

The Johns Hopkins Ortopedisk avdeling sier at slike dukker lyder er vanligvis ufarlig og trenger ikke behandling. Pasientene bør imidlertid oppsøke lege hvis deres kne lydene er ledsaget av smerte eller hevelse, eller hvis de taper bevegelse i kneleddet.