Digidexo.com

Informasjon om MR skanner

Magnetic resonance imaging (MRI) er en diagnostisk medisinsk test med en spesialisert maskin og utstyr til å lage bilder av kroppen. Ifølge International Society for Magnetic Resonance i medisin (ISMRM), er en MR ansett som trygt og ikke-invasiv. Testen bruker ikke stråling og kan gjøres i stedet for eller i tillegg til en CT scan.

Fakta

Under en MR-undersøkelse et sterkt magnetfelt er skapt rundt pasienten ved maskinen. Radiobølger er deretter utelatt fra skanneren. Det magnetiske feltet, sammen med de radiobølger, endres innretting av hydrogenatomer i kroppen. Med bruk av en datamaskin, er to-dimensjonale bilder av kroppen opprettet, i samsvar med bevegelsen av de hydrogenatomer.

Funksjon

Ifølge Mayo Clinic, kan en MR utføres på forskjellige organer i kroppen, slik som lever, nyrer, lunger og bukspyttkjertel. Den brukes til å bestemme tilstedeværelsen av avvik, for eksempel tumorer. En hjerne MR kan anbefales til å diagnostisere forhold, for eksempel en aneurisme, svulst eller et slag. Strukturelle problemer med hjertet kan også være i stand til å bli identifisert med en MR av hjertet og blodårene.

Prosedyre

Fordi magnetfeltet og radiobølger som brukes for å danne bilder som ikke kan føles, er prosedyren smertefri. Imidlertid kan noen mennesker bli ubehagelig å ligge stille for lengden av skanningen. Pasienten ligger på et bord som glir inn i skanneren. Sporadiske lyder vil bli hørt av pasienten når skanningen starter. Støy er den pulserende av radiobølger som skapes av maskinen. Teknikeren skal kjøre skanningen fra et kontrollrom, men er i stand til å kommunisere med pasienten under prøven gjennom en høyttaler i maskinen. Noen pasienter kan få beskjed om å holde pusten noen ganger i løpet av testen.

Forholdsregler

Fordi det er et sterkt magnetfelt brukes under en MR, er visse forholdsregler nødvendig. Personer som har en pacemaker eller defibrillator implantert i brystet bør ikke gjennomgå en MR, fordi det kan forstyrre enhetene. Pasienter bør ta av noen smykker som inneholder metall. Den sterke magnetfelt kan trekke gjenstander kraftig mot maskinen, noe som kan forårsake skade hvis en person har på seg metall. Ifølge ISMRM, bør gravide eller ammende pasienter rådføre seg med sin lege før du går for en MR-undersøkelse.

Betraktninger

Hvor lang tid det tar å fullføre en MR kan variere avhengig av hvilken del eller deler av kroppen blir skannet. Men ifølge Cedar Sinai Hospital. de fleste skanninger ta 30 til 90 minutter. Enkelte pasienter som er claustrophobic eller små barn kan trenge sedasjon i løpet av testen, for å være stille hele eksamen.