Digidexo.com

Hvordan du spiser sunt før og under graviditet

Making beslutningen om å ha en baby er et stort skritt. Ikke bare vil det du gjør påvirker kroppen din, det vil også påvirke hvordan du ernære barnet du skal bære for de neste ni månedene. Hvis du vet når du ønsker å ha et barn, begynne å gjøre de endringer i kostholdet tidlig, slik at du har et godt forsprang før du faktisk bli gravid. Hvis svangerskapet er ikke planlagt, gjøre de nødvendige endringene så snart som mulig, slik at både mor og barn forblir sunn.

Hvordan du spiser sunt før og under graviditet

Klargjøring for graviditet kan ringe for noen endringer i livsstil når det gjelder ernæring og kosthold. For to eller tre måneder før svangerskapet og varigheten av svangerskapet, vil du ønsker å unngå alkohol, koffein og tobakk. Koffein finnes i mange matvarer og drikkevarer på markedet i dag, så lese etikettene bør bli en vane. Det finnes også studier som syner den skade som kan gjøres hvis gravide kvinner gjør narkotika eller drikke alkohol under svangerskapet. Prøv å unngå eventuelle medisiner, hvis det er mulig. Hvis de er foreskrevet av lege, gjør som han råder. Mange ganger, kan dosen endres eller den type medisinering endres slik at den passer behovene til mor og barn.

Legg ekstra protein til kosthold. Det anbefalte beløpet som er nødvendig under svangerskapet starter på mellom 60 og 80 gram, en økning på 10 gram med hvert trimester. Unngå rødt kjøtt og matvarer som har tilsetningsstoffer og konserveringsmidler. Egg er en god kilde til protein, samt fisk, sjømat, soyaprodukter og kylling.

Ha OB / GYN foreskrive en god vitamin / mineraltilskudd. Det er flere pre-natal vitaminer på markedet i dag som har adekvate mengder av alle de nødvendige næringsstoffer, herunder folsyre, som er nødvendig for å bygge en sterk nervesystemet hos den nyfødte. Vær forsiktig med noen urte kosttilskudd du kan ta. Sjekk med legen din og se om det er noen kontraindikasjoner.

Drikk mye væske. Vann er svært viktig. Frukt og grønnsaksjuice er også gunstig på grunn av sin høye nivå av næringsstoffer. Vær forsiktig med fruktjuicer om og se etter de mengder sukker og søtstoffer de inneholder. Du vil din viktigste kilde til kalorier til å komme fra næringsrike matvarer, ikke sukker. Invester i en juicer. Naturlige frukt og grønnsaksjuice vanligvis ikke trenger søtstoffer og tilsetningsstoffer for å smake godt.

Unngå alle kunstige søtningsmidler. NutraSweet, Splenda og sakkarin kalles kunstig for en grunn. Hvis du velger å blidgjøre noe, bruker sukker, stevia eller honning. Hvis du bruker dem i moderasjon, vil du ikke få så mye vekt som du tror, ​​og du vil ikke utvikle syklus som fører til at du blir sulten raskere.

Spis små hyppige måltider i stedet for større måltider. Dette vil bidra til å holde appetitten i sjakk. Frisk frukt snacks er fantastisk her. Din midt på ettermiddagen kan være større enn de andre, rett og slett fordi du trenger den ekstra energien til slutt ut resten av dagen. Ferskere matvarer vil fordøye raskere og kan få deg til å være sulten raskere. Hvis du spiser sunt, vil kroppen være i stand til å assimilere de næringsstoffene den trenger. Turgåing og lett trening vil brenne av noen kalorier igjen, mens toning kroppen for arbeidet ut vil det komme på slutten av svangerskapet.

Hint

  • * Plan fremover. * Hvis det trenges endringer, gjør dem gradvis. * Snakk med din lege ofte.
  • Se din lege umiddelbart hvis du har spørsmål eller bekymringer om din graviditet.