Digidexo.com

Hva type parasitt som forårsaker lymfødem?

Det finnes flere typer lymfødem som ikke er forårsaket av parasitter, men Filariasis lymfødem (også kalt lymfatisk filariasis og elefantsyke) er en parasittsykdom som påvirker den menneskelige lymfesystemet. Denne parasittsykdom er ikke smittsom, men proklamerer Center for Disease Control (CDC) er det spre seg fra en person til den neste av mygg.

Årsak

Ifølge Lymphovenous Canada, er lymfødem filariasis forårsaket av tre typer parasitter, som er Wuchereria bancrofti, brungia malayi, og Brugia timori. Disse parasittene er innført i menneskekroppen ved infisert mygg.

Transportørene

Mygg ikke produserer disse parasittene som forårsaker lymfødem filariasis; i stedet, i henhold til CDC, er de bærere. Når et myggstikk en person smittet med parasittsykdom, blir mygg infisert med parasitter slik at det å injisere parasittene inn i en annen person.

Effekter

Når en person er smittet, CDC hevder, vil parasittene inn i blodstrømmen og vokse til voksne ormer. Ormene vil leve i kroppen fra 4 til 7 år. I løpet av den tiden, vil de voksne ormer gjøre millioner av egg (larver) som vil sirkulere i blodet og til slutt angriper lymfesystemet.

Symptomer

Ikke alle utvikler symptomer. For de som gjør, CDC erklærer tar symptomene år å utvikle etter at personen har vært smittet. Den parasittsykdom hindrer lymfesystemet fra fungerende forårsaker væskeansamling og hevelse av en infisert persons ben, armer, bryst og kjønnsorganer.

Tester og behandlinger

Lymphovenous Canada proklamerer disse parasitter (ormer) er mikroskopiske. Derfor, for å teste for lymfødem filariasis, leger undersøke en prøve av persons blod under et mikroskop for å påvise om noen parasitter er til stede. En person diagnostisert med parasittene "kan ta en årlig dose medisin kalt diethylcarbamazine (DEC). Medisinen dreper mikroskopiske ormer fra sirkulerer i blodet", ifølge CDC.

Risiko

Ifølge CDC, mennesker i fare for å pådra lymfødem filariasis er de som lever i tropiske og sub-tropiske regioner. Det "påvirker over 120 millioner mennesker i 80 land i deler av Asia, Afrika, det vestlige Stillehavet, og deler av Karibia og Sør-Amerika". CDC understreker også folk som bor i USA kan ikke bli infisert med disse parasittene (ormer).