Digidexo.com

Prognose for Hormone Ildfast prostatakreft

Prognose for Hormone Ildfast prostatakreft


Hormon ildfast prostatakreft (prostatakreft) er en vanskelig diagnose for menn og deres familier til å høre. Hrpc er karakterisert ved stadig økende PSA (prostataspesifikt antigen) nivå til tross for bruk av hormonblokkerende midler. Optimale valg av livsstil, en serie av behandlingsstrategier og nye kliniske studier, sammen med alternativ behandling, har gjort det mulig å øke overlevelse og samtidig bevare livskvalitet. Selv om det er ingen kur for hrpc, kan du bekjempe sykdommen hvis du er fast bestemt på å ta ansvar for behandlingen.

Bekreft din diagnose

Lær medisinsk terminologi, og forstå hva testresultatene mener. Diagnosen hrpc betyr at hormonbehandling ikke klarte å redusere testosteronnivået til under 20 nanogram / milliliter. Sjekk at du hadde regelmessige blodprøver under hormonbehandling og at disse testene viste at hormonbehandling redusert testosteronnivå tilstrekkelig.

Lær alternativene

Velg et medisinsk team som er investert i å hjelpe deg med å administrere din egen omsorg. Ditt lag kan inkludere en onkolog, familie lege, psykoterapeut, ernæringsfysiolog, immunolog, en alternativ utøver og kanskje andre spesialister som en kardiolog. Lær hva andre behandlinger er tilgjengelig selv når hormon blokkering behandling har mislyktes. Arbeid med din medisinske team for å finne ut hvilke av disse behandlingene vil være mest gunstig for deg. Involver familien din i beslutningsprosessen.

Opprettholde din helse

Prostatakreftpasienter nytte av regelmessig mosjon. Snakk med en ernæringsfysiolog, og spise en balansert kosthold og ta kosttilskudd om nødvendig. Ta medisiner regelmessig og i tide. Få nok søvn. Besøk din lege og søke behandling ved første tegn til andre helseproblemer. Jevnlig oppdatere din medisinske teamet på din helsetilstand.

Spor Din metastatisk sykdom

Prostatakreft vanligvis metastasizes, eller sprer seg, til bein, men du kan også ha bløtvev svulster som dannes i muskel, fett, lymfe, brusk, nerver eller blodårer. Legen din vil trolig planlegge gjentatt bein, CT, MR og / eller PET skanner for å se om svulster er til stede. Noen smerter eller blødninger kan være en indikasjon på et mykt vev svulst.

Velg dine Terapi

Etter første-linje hormon terapi har sviktet, behandlingstilbud starter som regel med andre linjer hormonell behandling, som kan administreres i sekvens for maksimalt utbytte. Noen ganger kjemoterapi er gitt på samme tid eller etter å ha begynt hormonbehandling. Kjemoterapi er noen ganger også sekvensert med andre typer av behandling. Du kan også få strålebehandlinger. Din medisinske teamet kan anbefale at du legger inn en hrpc klinisk studie.

Prognose

Ifølge en april 2004 artikkel i Journal of Urology (Survival of Pasienter med hormon ildfaste prostata kreft i prostata spesifikt antigen Era), gjennomsnittlig overlevelse etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft, og ingen benmetastase var 68 måneder. Menn med benmetastaser levde et gjennomsnitt på 40 måneder etter å ha blitt diagnostisert med prostatakreft.