Digidexo.com

Om bukspyttkjertel og magesmerter

Hvis du har smerter i øvre del av magen, kan det være et tegn på en rekke problemer forbundet med bukspyttkjertelen. Det er ikke noe du vil ignorere, fordi selv om bukspyttkjertelen ligger gjemt bak magen og er vanskelig å finne, det tjener viktige roller: å hjelpe kroppen din fordøye maten, og bruk sukker som energi.

Pankreatitt

Denne tilstand skjer når bukspyttkjertelen, en lang kjertel i nærheten av magen og den øvre del av tynntarmen, blir betent. Med den akutte formen av denne inflammasjon, smerte er plutselig og kan stikkende, i henhold til American College of Gastroenterology. Det kan begynne i øvre del av magen, og deretter flytte til baksiden. Med den kroniske formen for denne sykdommen, smertene kommer og går over mange år, og starter med akutte episoder.

Bukspyttkjertelkreft

Smerte er nr 1 symptom assosiert med kreft i bukspyttkjertelen, i henhold til American Association Pankreas. Dette kreft har de høyeste dødelighet. Smerten begynner ofte i øvre del av magen, ifølge Columbia University Medical Center, men da den beveger seg til midten til øvre del av ryggen. Smerten ofte blir verre når du spiser eller når du er i en avslappet stilling, sove eller hvile.

Årsak

Grunnen "hvorfor" smerter i magen er så typisk for bukspyttkjertelen lidelser er fordi en svulst eller andre uregelmessigheter kan vokse til et punkt der det legger press på omkringliggende organer, som mage, ifølge CUMC. Det kan også presse på de omkringliggende nerver til å skape intens ubehag.

Variabler

The American Association Pankreatisk rapporterer at mengden av smerte det oppstår, avhenger av størrelsen av tumoren, og andre ting, for eksempel hvor langt betennelsen er faller på de omkringliggende nerver.

Dødelighet

TFO har også funnet at det er en kobling til nivået av smerte og sannsynligheten for døden. Den rapporterer at jo mer intens smerte, jo høyere dødelighet. Den fant at de som var smertefri levde et gjennomsnitt på 29 måneder. De som opplevde moderate smerter levde 19 måneder, mens de som var i den mest alvorlige smerter levd ni måneder.