Digidexo.com

Hvor mye protein per dag for en vegetarianer?

Hvor mye protein per dag for en vegetarianer?


De protein behovene til en person beregnes i henhold til deres vekt og aktivitetsnivå. Dette gjelder for både vegetarianere og ikke-vegetarianere. Imidlertid gjør kilden til proteinet en forskjell.

Interessante fakta

Ifølge Montana State University, vegetabilske proteiner som har en annen sammensetning, og de er ikke fordøyes så mye som animalske proteiner. På grunn av dette, har den samme mengde av animalsk protein og vegetabilsk protein en annen faktiske verdien av den totale inntak. Hvis du spiser vegetabilske proteiner som en tredjedel av kostholdet ditt, trenger du flere gram protein per dag.

Tall

En gjennomsnittlig voksen trenger mellom 0,35 gram til 0,5 gram protein per kilo kroppsvekt per dag avhengig av aktivitetsnivå (idrettsutøvere trenger mer, opp til dobbelt så mye). En £ 150 voksen vegetarianer trenger rundt 75 gram protein per dag.

Eksempler

En veganer er noen som velger å ikke konsumere noen animalske produkter. De trenger å spise litt mer protein enn en ovo-lakto-vegetarianer, som ikke spiser kjøtt, men ikke spiser egg og melkeprodukter.

For en ovo-lakto-vegetarianer, 2 kopper 1 prosent melk (32 g), 2 egg (12 g) og 2 kopper fettfri yoghurt (28 g) utgjør 72 gram protein.

For en vegan, 2 kopper havregryn (12 g), 2 kopper av bakte bønner (24 g), 4 ss peanøttsmør (32 g) og 2 kopper brokkoli (8 g) utgjør 76 gram protein.