Digidexo.com

Bakgrunnsinformasjon om gastroøsofageal reflukssykdom

Bakgrunnsinformasjon om gastroøsofageal reflukssykdom


Gastroøsofageal reflukssykdom, eller GERD, er en oftere tilbakevendende form av gastroøsofageal refluks, eller GER. GER oppstår når den nedre esophageal sphincter --- ventilen mellom spiserøret og magen --- ikke fungerer ordentlig, slik at innholdet i magen til å stige tilbake opp i spiserøret.

Betraktninger

GERD kan også bli referert til som sure oppstøt, fordi fordøyelses magesyre kan stige opp i spiserøret. Den sporadiske backup av mat eller syre er ikke nødvendigvis et problem, men hvis det skjer mer enn to ganger i uken, er det klassifisert som GERD.

Symptomer

Den vanligste symptom på GERD er tilbakevendende halsbrann, som oppstår når syre fra magen i spiserøret når, forårsaker en brennende følelse. Brystsmerter, raping og svelgeproblemer kan også være tegn på GERD.

Årsaker

Årsaken til GERD er en feil lavere esophageal sphincter, eller les. Din LES kanskje ikke fungerer som den skal på grunn av en rekke årsaker, inkludert graviditet, fedme eller en medisinsk tilstand som kalles en hiatal brokk.

Diagnose

Legen din vil ta opp dine symptomer og livsstilsvaner, inkludert din normale spisevaner og eventuelle medisiner. Ytterligere tester for GERD kan inkludere å sette inn et lite kamera inn i spiserøret for å se etter tegn på skade, og røntgenbilder tatt mens du svelger for å søke etter unormalt.

Behandling

Riktig behandling av GERD avhenger av alvorligheten av tilstanden. Livsstilsendringer som å unngå utløse mat og legger seg ned etter måltider, og medisiner som syrenøytraliserende og kirurgi kan anbefales for å løse problemet.