Digidexo.com

Hvor lang tid tar det genital warts å fremstå?

Genital warts, også kjent som humant papillomavirus (HPV), er den vanligste STD i verden. Faktisk, ifølge Centers for Disease Control, omtrent halvparten av alle seksuelt aktive menn og kvinner kontrakt HPV i løpet av sin levetid. HPV er en av ca 40 forskjellige typer virus som kan vise seg på mannlige og kvinnelige kjønnsorganer.

Genital vorte Basics

Det er mer enn 100 ulike former for HPV, skjønt bare omtrent 40 faktisk kan overføres til kjønnsorganene og kan således forårsake kjønnsvorter. Genital warts, som nevnt, er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen i verden, og rammer nesten halvparten av den seksuelt aktive befolkningen. I tillegg til å være skjemmende, har HPV vært knyttet til visse former for kreft, inkludert livmorhalskreft hos kvinner. Potensielle berørte genitalia hos menn og kvinner er huden på penis, vulva, anus, endetarm, livmorhalsen og skjeden. De fleste som er smittet med HPV har ingen anelse de er bærere av viruset.

Genital Vorte Symptomer

Som nevnt, det store flertallet av folk som bærer HPV er asymptomatiske, betyr at de ikke viser noen tegn til faktisk bærer viruset. Men i noen tilfeller - avhengig av genital vorte belastning og transportørens immunsystem - symptomer kan oppstå. Slike symptomer inkluderer små støt eller grupperinger av humper i genital regionen. Disse humper kan ta på ulike opptredener, fra hevet eller flat til store eller små.

Genital vorte Inkubasjon

Selv om de fleste mennesker smittet med HPV aldri vise noen tegn, vil noen mennesker begynner å begynne å vise symptomer så lite som to uker etter smitte. Ofte, for de som blir symptomatisk, vil genital warts vises i flere uker eller enda flere måneder etter den første infeksjonen. Disse symptomene kan vedvare i opptil to år før kroppens immunsystem kan takle viruset, eliminere symptomer. Kvinner med vedvarende tilfeller av HPV, som ikke klart etter to år, har høy risiko for å utvikle livmorhalskreft.

Genital vorte behandling

Som nevnt, de fleste mennesker smittet med HPV aldri bli symptomatisk. Men for at en prosent som gjør det, kan kroppens naturlige immunsystem vanligvis bekjempe viruset i løpet av to år. Det finnes også ulike medisiner som en lege kan forskrive, for eksempel hurtigvirkende aktuell kremer, som når den plasseres på det berørte området, raskt kan eliminere eventuelle støt eller klumper av vorter. Det er også viktig for kvinner å få regelmessige screenings for livmorhalskreft, særlig kvinner som har hatt symptoma tegn på HPV.