Digidexo.com

Negativer av Human Genome Project

Negativer av Human Genome Project


The Human Genome Project ble ferdigstilt i 2003. Den store målet med prosjektet var å identifisere og studere anslagsvis 25.000 gener som utgjør menneskets DNA. For alle de positive gjennombrudd knyttet til Human Genome Project, kan bekymringer om tilgang til genetisk informasjon kompromittere en persons privatliv, skape usikre genmodifisert mat, og gi sensitive data om en persons fremtidige helse som er vanskelig å tolke, og ofte mangelfulle.

Etiske implikasjoner av Behavioral Genetics

Kontroversen overflod som fremskritt i studiet av genetikk bringe videre diskusjoner om designerbabyer og eliminering av anti-sosiale menneskelige trekk fra den menneskelige rase. Hvis samfunnet hadde evne, ville det være ønskelig å lage en super rase, fri fra sykdom og oppfattes antisosial oppførsel? Hvem får bestemme hva som anses som dårlig oppførsel, hvis genetiske fremskritt faktisk tillate folk en hånd i å bestemme hva slags baby de har? Mens studiet av genetikk indikerer en klar sammenheng mellom en persons DNA og hvordan de fungerer, miljømessige forhold kan ikke være helt nedsatte som faktorer for å bestemme personlighet og oppførsel. Av denne grunn fortsetter arten vs. holde liv debatt.

Gentesting Begrensninger

Selv om ingen benekter at gentesting er nyttig og har hindret mange familier fra å ha barn med fryktelige fødselsskader, testene er utformet for å forutsi fremtidig sykdom hos et individ er ofte mangelfulle, og kan gjøre mer skade enn godt. Hva er årsaken til all den debatten er det faktum at gentesting tolkning er usikker og kan skape falske positiver, bare legge til en persons angst, hvis den aktuelle sykdommen ikke kan forebygges. En av grunnene til at resultatene er vanskelig å tolke er fordi en person kan ha en mutasjon som tyder på at de kommer til å utvikle en bestemt sykdom uten noen gang å få sykdommen.

Genmanipulert mat Safety

Genmodifiserte matvarer forårsake mye debatt, blant annet på grunn av de ukjente som kan påvirke miljøet og menneskers sikkerhet. Som enhver ny teknologi, vil den langsiktige virkningen av disse matvarene på helse og miljø ikke bli kjent i årevis. Av denne grunn, mange mennesker er misfornøyd med mengden av genmodifisert mat som er flom markedet. Så mye som 252 millioner hektar av disse avlinger ble plantet i 2006. Argumenter mot denne matkilde inkluderer opposisjon til "tukling med naturen ved å blande gener mellom artene, brudd på natur organismenes iboende verdier, dyreplageri og innvendinger til forbruker dyre gener i planter ", ifølge Human Genome Project Information. Sikkerhetsmessige bekymringer som oppstår når man diskuterer endrede matvarer inneholder "allergener og overføring av antibiotikaresistens markører for mennesker."

Religiøse Bekymringer

Den Genome Project kan utfordre folks religiøse tro. Ideen om å bli involvert i "Guds arbeid" ved å tukle med naturen av mat og den genetiske sammensetningen av mennesker regnes som opprørende av mange religiøse grupper. Gitt en religiøs fundamentalist satsing på ideen om personlig valg, og hvordan Gud belønner eller straffer folk tilsvarende, er det ingen overraskelse at noen handlinger som oppfattes å forstyrre en persons skjebne anses helligbrøde.