Digidexo.com

Slik fjerner Eksem

Atopisk dermatitt eller eksem, påvirker både barn og voksne. Hudens tilstand presenterer oftest seg selv som en kløende, røde, skjellende utslett på armer og ryggen av knærne, selv om ansiktet og andre deler av kroppen kan bli rammet. Ifølge American Academy of Dermatology, og kombinerer den mest effektive behandling for å eliminere eksem fjerning av mulige triggere med bruk av flere forskjellige behandlingsformer. Som med de fleste forhold, er første skritt i healing eksem er å besøke en lege for å bekrefte diagnosen og søker behandling råd.

Bruksanvisning

Eliminere Mat Triggers

•  Hold en matdagbok som sporer alle måltidene du spiser over en periode på ca to uker, samt eventuelle endringer i huden din tilstand i løpet av den tiden.

Bruk din matdagbok til null på noen sannsynlige eksem triggere og eliminere disse matvarer fra kostholdet ditt i en måned. Vanlige matvarer assosiert med eksem inkluderer kumelk, egg, hvete, peanøtter, soya og sitrusfrukter.

•  Gjeninnføre mat eller matvarer i løpet av en tidsperiode som strekker seg fra en dag til to uker. Hvis symptomene hadde avtatt, men nå dukker opp igjen, det er de matvarene som trenger å bli permanent fjernet fra kostholdet ditt.

Fjerne Miljøfaktorer

Eliminer ull og annen grov tekstur klær fra garderoben din. Glatte, kjøle stoffer gjør for bedre valg.

Kjøp den mest mild bad såpe og vaskemiddel du kan finne. Sterke kjemikalier, fargestoffer og parfyme noen ganger føre til hudproblemer.

Bruk en automatisk oppvaskmaskin og vaskemaskin i stedet for hånd-oppvasken og klær.

Behandle Utslett

Påfør kule komprimerer av bomull dynket i eple cider eddik eller vann, som noen dråper kamille eller sitronmelisse eterisk olje har blitt lagt til.

Ta et blekemiddel bad for å behandle bakterielle infeksjoner som ofte følger med eksem. The Mayo Clinic anbefaler praksisen, og bemerker at en skikkelig utvannet blekemiddel bad er trygt og ikke-irriterende. Legg ½ kopp blekemiddel til en full badekar, bløt i fem til ti minutter, helt tørke deg selv og bruke en fuktighetskrem.

Alternative blekemiddel bad (som ikke bør tas mer enn to ganger i uken) med beroligende urte soaks. Hvis du har tilgang til dem, kan friske planter som chickweed, calendula og plantain bli ulmet i en kjele i 10 minutter, hvoretter urte infusjon er anstrengt og lagt til badet.

Be din lege for å enten foreskrive et kortikosteroid krem eller foreslå en over-the-counter lotion. Hvis hun bestemmer at du har en bakteriell infeksjon noen ganger forbundet med eksem, kan du også ta en antibiotika. Et antihistamin kan hjelpe hvis eksem ser ut til å være relatert til høysnue.

Tips og advarsler

  • Vurdere å innlemme noen av de holistiske kosttilskudd ofte brukes i behandling av atopisk dermatitt. Mens Mayo Clinic ikke kan bekrefte effektiviteten av probiotiske kosttilskudd eller nattlysolje å lette eksem, noen healere anbefaler dem.
  • Herbalist Barbara Griffin mener at mangel på essensielle fettsyrer i kosten kan bidra til eksem og foreslår ikke bare å ta nattlysolje, men også spise fet fisk som makrell og sardiner, samt olivenolje og valnøtter.