Digidexo.com

Hva Er Sykdom Called Helvetesild?

Helvetesild er en virusinfeksjon forårsaket av det samme viruset som forårsaker vannkopper. Det fører til en smertefull utslett som vanligvis starter i midten av ryggen og reiser rundt den ene siden til brystbeinet.

Fakta

Når du har hatt vannkopper, ligger viruset latent i nervevevet. Dette virus kan reaktivere til enhver tid som helvetesild.

Årsaker og risikofaktorer

Grunnen til viruset aktiverer noen ganger er ukjent. Du er mer sannsynlig å utvikle helvetesild hvis du er over 50, har et svekket immunforsvar eller utviklet vannkopper før du var et år gammel.

Symptomer

Smerte, svie eller prikking kan oppleves før det er et utslett. Et rødt utslett begynner et par dager etter at smertene. Væskefylte røde blemmer kan bryte åpne. Noen mennesker opplever kløe, samt feber, frysninger, achiness, tretthet og hodepine.

Behandling

Helvetesild helbreder gjerne av seg selv i løpet av noen uker. Antivirale medikamenter som er mest effektive hvis foreskrevet innen 72 timer etter første tegn til utslett. Legen din kan foreskrive smertestillende medikamenter hvis du opplever sterke smerter.

Betraktninger

Hvis du har helvetesild, kan viruset spres til alle som ikke har hatt vannkopper. Vannkopper kan være farlig for gravide kvinner, nyfødte eller noen med et svekket immunsystem.