Digidexo.com

Alternativer til tradisjonelle proteser

Alternativer til tradisjonelle proteser


I noen tilfeller, tradisjonelle full proteser er ikke den beste løsningen for noen med manglende eller ødelagte tenner. Hvis du har vært manglende tenner og forsinket få proteser for lenge, kan benete ryggen krympe, ikke la det være nok plass på tannkjøttet for en flyttbar protese til å passe. Dette kan også skje til noen som har vært iført proteser for en stund.

Tannimplantater

Implantater er en hygienisk, permanent og realistisk utseende erstatning for manglende tenner. De krever på samme dag-til-dag rengjøring som vanlige tenner, noe som gjør dem lettere å vedlikeholde enn flyttbare tannproteser. De er mer kostbare enn gebiss, og litt mer utsatt for sprekkdannelser enn vanlige tenner, så vær forsiktig når tygge hard mat.

En tannlege skruer tennene implantater inn en protese innlegg, vanligvis laget av titan, som er boret inn i kjevebenet. Protese tennene er laget av kompositt harpiks og ser ut som vanlige tenner. Hvis tennene sprekke eller bli slitt ned, kan en tannlege erstatte dem ved å skru nye tennene i titan innlegg.

Porselen veneers

Hvis du har dårlig chipped, oppsprukne, utslitte eller flekker tenner foran i munnen, kan en tannlege permanent binde porselen skallfasetter til forsiden av tennene. Dette vil gi tennene ekstra styrke mens gjenopprette sitt utseende.

Delvis proteser og broer

Snarere enn å ta ut alle tennene og erstatte dem med full proteser, kan du bruke partielle proteser som festes til eksisterende tenner med spenner. Bridges er like, men sementert mellom dine naturlige tenner. Disse føler seg bedre enn full proteser og tillate deg å holde naturlige tenner som er i god stand.