Digidexo.com

Hvordan bli en nyretransplantasjon mottaker

Hvordan bli en nyretransplantasjon mottaker


En nyretransplantasjon er for folk med nyresykdom som har gjennomgått omfattende dialysebehandling for sviktende nyrer. En transplantasjon er en alvorlig kirurgisk prosedyre som kan ha gode resultater for behandling av nyresykdom. Pasientene må gå gjennom et omfattende program for å bli en transplantasjon mottaker. Les videre for å lære å bli en nyretransplantasjon mottaker.

Hvordan bli en nyretransplantasjon mottaker

•  Se en lege for en grundig medisinsk undersøkelse. Legen vil teste for å se om du har noen infeksjoner i kroppen din. Immundempende, de medisiner du tar etter en transplantasjon for å hindre kroppen din fra angrep det nye organet, kan føre til alvorlige komplikasjoner hvis du har en infeksjon på samme tid.

Ta omfattende tester for AIDS og alle former for hepatitt. Du må være sikker på at du ikke har disse forholdene, som de kan gjøre kroppen din uimottakelig for et nytt nyre.

Bestem blod og vevstyper. En lege vil utføre disse testene for å sikre at den nye nyren vil være kompatible med resten av kroppen.

Få vaksinert for hepatitt, lungebetennelse og andre sykdommer. Du har kanskje allerede fått disse vaksiner i det siste, men de er pålagt å styrke immunforsvaret i tilfelle ny nyre bærer noen av disse sykdommene.

Ta en kiste X-ray og har legen din undersøke det for lungeproblemer. Du må være sikker på at du er ganske sunt og ikke har begynnelsen av andre alvorlige medisinske tilstander.

Meet med en medisinsk sosialarbeider eller finansiell rådgiver. Å være en mottaker av en nyretransplantasjon er en svært kostbar oppgave. Du må være sikker på at du og din familie er forberedt på å finansiere prosedyren hvis du er akseptert som en mottaker.

Hjelp legen din lage en detaljert medisinsk historie for deg selv. Det er mange forskjellige bedøvelsesmidler og medisiner som skal brukes både under og etter prosedyren. Det er svært viktig at du skriver ned alle dine allergier.

Hint

  • Snakk med familien din om prosedyren. Pass på at du er støttet følelsesmessig og forberedt på å håndtere enten aksept eller avvisning av transplantasjon mottakerens applikasjon.
  • Forbered deg på å bli plassert på en lang nasjonal venteliste hvis du er akseptert. Du kan også forberede seg til å snakke med dine familiemedlemmer om å få en nyre donasjon fra en av dem.
  • Hvis du er kreftpasient, kan det være svært vanskelig å bli en transplantasjon mottaker. Kreft behandlinger og medisiner du tar etter en transplantasjon kan ofte samhandle og gi alvorlige bivirkninger som leger vil ta hensyn til.