Digidexo.com

Bruk av Active videospill med barn med cerebral parese

Bruk av Active videospill med barn med cerebral parese


Mange barn på alle ferdighetsnivåer nyte videospill. Det er en rekke av dem tilgjengelig for alle aldre og interesser. For barn med fysisk eller kognitiv svikt (eller begge deler), fartsfylte, kompliserte dataspill er frustrerende og i noen tilfeller utenfor rekkevidde. Barn med cerebral parese som merkbart påvirker deres fysiske evner trenger videospill som er tregere og mindre komplisert. Heldigvis er det noen spill bare for dem.

Hvorfor Video Games

Videospill forbedre hånd-øye-koordinasjon og muskelbevegelser, de tingene som barn med cerebral parese arbeid på i timevis i fysisk og ergoterapi. Videospill er mer normale aktiviteter for barn. Ifølge Journal Live en nyhetsside fra England, Cerebral Parese forskning og terapi Centre, på Sir James Spence Institute, Royal Victoria Infirmary, rapporterer at hjernen reagerer forskjellig på morsomme måter å lære på. Den kontinuerlig spilling av dataspill hjelper barn med cerebral parese bruke sine øyne, hender og hjerner sammen som en behandling for hjerneskade. Den virkelige fordelen er at mens det er vanskelig for barn og deres familier til å følge gjennom med konvensjonelle foreskrevne øvelser hjemme mellom terapi avtaler, spillene er morsomme slik at barna vil fortsette å gjøre dem. I tillegg kan de spille dem med sine venner.

Hvilke spill

Barn med hemiplegisk cerebral parese bruk den ene siden overveiende. Videospill oppmuntre dem til å bruke begge hender. Spill har blitt utviklet for Nintendo Wii og for personlig databruk som krever barnet til å holde nede en knapp med den dominerende hånden mens du bruker mindre foretrukne hånd for å manipulere kontrollene. Ett spill som brukes på Cerebral Parese forskning og terapi Centre kalles "Sunset". Hensikten med spillet er å pop så mange bobler som stiger opp av vannet som mulig før solen går ned. Ved Universitetet i Toronto, ingeniørstudent William Li tilpasset eksisterende video spill for å hjelpe barn med cerebral parese forbedre sine svake sider. I ett spill, plukker barnet frukt og kaster den i en skål. I en annen, forbereder en animert ostehøvel ost barnet "griper" med kontrolleren.

Virtual Reality Games

Ifølge en studie publisert i Pediatric Rehabilitation, er virtual reality definert som "en oppslukende og interaktiv tredimensjonal datamaskin (3D) erfaring skjer i sanntid." Med denne datateknologi, barn er i stand til å prøve ting som deres fysiske funksjonshemninger ikke tillater dem å gjøre trygt i virkeligheten. Studier av effektivitet er få, men forutsetningen er at som et resultat av å ha mer typiske typer leke erfaringer, vil barn med cerebral parese utvikle seg fysisk, kognitivt og psykososialt, dermed øker deres livskvalitet.