Digidexo.com

Lyme symptomer hos barn

Lyme symptomer hos barn


Lyme sykdom kan påvirke alle som er utsatt for flått; dem som tilbringer mesteparten av tiden ute i områder der det er høyt gress og tungt skogkledde områder er i en enda større risiko. De høyeste rapporterte tilfeller av Lyme sykdom oppstå med barn mellom 5 og 14 år, og voksne i alderen 45 og 54. Flått er mest utbredt i det nordøstre, Midt-Atlanteren og Nord Central stater, med månedene av juni og ut august er de med høy risiko måneder for infeksjon. Hvis de tidlige symptomene er oppdaget i tide, kan barna bli behandlet før sykdommen utvikler seg inn i de mer alvorlige stadier. Når det kommer til Lyme sykdom, forebygging og avdekking er nøkkelen.

Hudutslett

Nesten 90 prosent av alle pasienter som har Lyme sykdom vil utvikle et utslett hvor som helst mellom noen dager til en måned etter en flåtten har bitt dem. På eldre barn, vil utslett vises på overkroppen, lår eller rumpe, og på yngre barn det vil vises på deres hode eller nakke. Selv om blink utslett er antatt å være den vanligste tegn på Lyme sykdom, kan det se annerledes ut på alle. Det kan begynne som et sted som ser ut som en kvise, deretter utvide i løpet av de neste dagene, snu til en lilla sirkel som er ca 6 inches i diameter, er felgen som en dyp rød. Ofte senteret vil slå klart, eller lysere til en blålig farge, og i løpet av de neste ukene kan det vokse til å utvide opptil 20 inches tvers. Mange er beskrevet følelsen av utslett som en brennende snarere enn en kløe. Det kan forsvinner fullstendig etter en periode på 3 til 4 uker, men vises på nytt i løpet av en av de senere stadier.

Influensalignende symptomer

Disse symptomene er faktisk det vanligste symptomet av Lyme sykdom og faktisk kan oppstå uten at utslett noensinne dukker opp. De kan faktisk vare alt fra 5 til 21 dager, og symptomer å se etter hos barnet ditt har feber på 100 til 103 grader F, frysninger, tretthet, hodepine som vanligvis forekommer i bakhodet, hovne kjertler som vanligvis forekommer i området av flåttbitt og en stiv nakke. Hvis du bor i et geografisk område der flått er utbredt, og barnet er i høy risiko, bør du teste barnet for Lyme sykdom i sommermånedene hvis han opplever disse vanlige symptomene, om han viser et utslett eller ikke.

Leddgikt

Etter hudutslett har dukket opp, kan leddsmerter forekomme. Faktisk kan leddgikt smerte være det første tegn på Lyme sykdom når det ikke lenger er et utslett. Men kan denne smerten ta måneder før det utvikler seg. Noen av symptomene er smerter og hevelse i større ledd som albuer, knær og skuldre og muskelsmerter som følger med leddsmerter. Tommelfingerregel er at ikke mer enn tre leddene er rammet av sykdommen, men symptomene kan vare alt fra noen dager til noen uker. Når de avta, vil det være en lang periode av lettelse før leddgikt smerte begynner på nytt. Etter 1 eller 2 år, symptomene på leddgikt generelt Pique, begynner å minske og deretter løse seg selv, selv om barnet ikke har fått behandling.

Nevrologiske symptomer

Bare om lag 15 prosent av barn som ikke har blitt behandlet for sin Lyme sykdom vil gå på å utvikle nevrologiske symptomer. De kan imidlertid utvikle dem under alle stadier av sykdommen, og disse symptomene kan påvirke enhver del av nervesystemet. De vanligste nevrologiske symptomer inkluderer søvnproblemer, hodepine, hukommelsesproblemer og humørsvingninger. Disse vanligvis bedre, selv om barnet ikke har blitt behandlet. I en mindre andel av barn, 5 til 10 prosent, nervene i ansiktet bli skadet, noe som resulterer i Bells parese. Dette er en tilstand hvori en svakhet i møte finner sted, og den ene siden av ansiktsmusklene og øyelokk begynner å henge ned. Dette kan også påvirke nerver rundt ansikts-området, forårsaker svimmelhet, nummenhet, endringer i hørsel og dobbeltsyn. Mens observere Lyme sykdom hos barn, ble det bemerket at mer enn halvparten som hadde Lyme sykdom også led av Bells parese.

Hjerte og Øyesykdom

Hvis venstre ubehandlet, kan Lyme sykdom også påvirke den elektriske conduction av hjertet, forårsaker symptomer som inkluderer kortpustethet, hjertebank, besvimelse og svimmelhet. Det kan også påvirke øynene under alle ledd, vanligvis resulterer i rosa øye. Men som sykdommen utvikler seg, kan nevrologiske problemer ha en effekt på øynene også, noe som resulterer i smerter og en lysfølsomhet.

Forebygging / løsning

Den mest opplagte måten å unngå å bli bitt av en flått er å unngå de områdene flått samles; dette inkluderer høye gress, skog og busker. Men hvis du kommer til å være i disse områdene, sørg for å bruke en tick frastøtende og utføre en hake sjekk hver kveld før du kommer inn i huset. Hvis du fjerner en flått innen 48 timer etter sitt feste, det reduserer sannsynligheten for Lyme overføring. Du kan også redusere overføring ved å bruke en antibiotisk krem ​​til området av flåttbitt. I tillegg fjerne en unødvendig børste eller blader rundt hjemmet for å redusere overføring av så mye som 50 prosent eller mer.

Tick ​​Fjerning

Riktig tick fjerning er nøkkelen til å redusere risikoen for overføring av en enda større beløp. Først, du vil bruke en pinsett i stedet for hendene; håndtering av en hake med bar hud kan øke spre smitte. Deretter tar du tak i flåtten munn så nær den menneskelige huden som mulig. Du vil da trekke oppover med et jevnt press, tar seg ikke å knuse kroppen; dette er der organismen av infeksjonen er plassert. Når flåtten er fjernet, legg den i en krukke fylt med alkohol, som dreper flåtten. Etter fjerningen har vært full, vaske området helt med enten såpe og vann eller en antiseptisk å drepe noen mikroorganisme fra flåtten.