Digidexo.com

Long Range Symptomer på Lyme sykdom

Lyme sykdom er en sykdom forårsaket av et flåttbitt. I USA, er hjort krysser den hyppigste bærer av Lyme sykdom. Disse små flått er ikke større enn et knappenålshode. Imidlertid kan de lange rekkevidde symptomer på Lyme sykdom være alvorlige.

Betydning

Lyme sykdom er under kontrakt når en person blir bitt av en infisert hjort tick. Den mest gjenkjennelige tegn er en rød blink utslett ved bittstedet. Utslettet kan dukke opp så raskt som på en dag eller to, eller kanskje ikke før en måned senere.

Effekter

Tegn, symptomer og langsiktige effekter varierer fra person til person fordi ulike kroppsdeler og organer som er berørt. Jo tidligere behandlingen starter, jo bedre.

Symptomer

De vanligste symptomene inkluderer utslett, influensalignende symptomer, leddsmerter (ofte i knærne), ansikts lammelse, nummenhet, muskelsvakhet og begrenset bevegelse i beina.

Behandling

Den første behandlingen omfatter en antibiotikakur for 14 til 21 dager. I avansert Lyme sykdom, kan intravenøs antibiotika gis for 14 tp 28 dager, og utvinning kan ta lang tid. Komplikasjoner fra intravenøs behandling inkluderer en lavt antall hvite blodtelling, gallestein, og diaré.

Langtidseffekter

Muskelsmerter, svakhet, og nedsatt bevegelse kan være gaver til år i ubehandlet Lyme sykdom. Endringer i humør, søvn, konsentrasjon, og hukommelsestap kan oppstå i sene stadier av Lyme sykdom.

Advarsel

Mindre vanlige men rapporterte symptomer på sent stadium Lyme sykdom inkluderer uregelmessig hjerterytme, øyeinfeksjoner, hepatitt, og ekstrem trøtthet.