Digidexo.com

Hva er en kur for Lyme sykdom?

Lyme sykdom er en sykdom som overføres til mennesker gjennom flått som bite og infisere en person med en bakterie som heter Borrelia burgdorferi. Ixodes (arter av flått) liker å feste seg til områder av kroppen som har hår, eller områder som er fuktige. Flått lever i hager og skogsområder. Siden USA har ingen vaksine tilgjengelig for beskyttelse mot Lyme sykdom, bør det treffes tiltak for å forebygge Lyme sykdom. Diagnostisering, behandling, forebygging, råd og annen informasjon om Lyme sykdom er gitt nedenfor.

Symptomer

Tidlige symptomer på Lyme sykdom kan vises som en runde område av rødhet der flåttbitt er, men dette er ikke tilfelle med alle, og utslett kan ikke påvirke alle. Andre tidlige symptomer inkluderer verkende muskler og ledd, hodepine, feber ledsaget av tretthet, og forstørrede lymfeknuter. Senere stadium symptomer inkluderer bevis for leddgikt, problemer med nervesystemet og misdannelser av hjerterytmen.

Assessment

Vurdere om du opplever noen av symptomene på Lyme sykdom og tenker tilbake til noen ganger når du har utsatt deg selv for flått områder.

Testing

Diagnostisk testing for Lyme sykdom er regulert av Food and Drug Administration. Disse testene diagnostisere borreliose ved å sjekke blodet for antistoffer mot Borrelia burgdorferi. Testing kan også gjøres gjennom prøver av urin eller kroppsvæsker, men denne formen for testing har ikke blitt godkjent av Food and Drug Administration.

The Cure

Lyme sykdom kan behandles i en tidlig fase med oral antibiotika som doksycyklin, amoxicillin og cefuroksimaksetil (eller Ceftin); kan imidlertid medikamenter må administreres intravenøst ​​til pasienter som lider av en nevrologisk sykdom eller hjerte. Antibiotikabehandling i lange perioder ble avslørt å være forbundet med store helsemessige komplikasjoner og død.

Forebygging

Den mest opplagte måten å beskytte deg mot flåttbitt er å holde seg borte fra steder der flått kan bo, for det meste i månedene mai, juni og juli. Bruk klær lys i fargen så flått kan sees, skjorter med lange ermer og lange bukser, høye sko og en lue. Bruk en insektmiddel ifølge retninger, en som inneholder DEET. Sjekk din kropp for flått etter å være ute og umiddelbart vaske og tørke klær du har slitt mens utenfor på en høy innstilling i din vaskemaskin og tørketrommel.

Tilleggsinformasjon

Katter får ikke borreliose, men hunder kan bli smittet. Bruken av en tick frastøtende beregnet på hunder, eller bruk av en krage som gir beskyttelse mot flåttbitt, anbefales å beskytte kjæledyret ditt og deg fra å bli smittet med Lyme sykdom. Også, ifølge Center for Veterinary Medicine, er det to typer vaksiner som kan gis til en hund for å beskytte den mot Lyme sykdom, men etter råd fra en kvalifisert veterinær må innhentes før administrering av en av disse to vaksiner til hunden din .