Digidexo.com

Kronisk nyresvikt Diet

Kronisk nyresvikt Diet


Nyresvikt oppstår når nyrene ikke kan kvitte seg med avfallsstoffer i blodet. Denne prosessen skjer langsomt og kan til slutt kreve dialyse for å mekanisk fjerne avfall, eller det kan også bety en nyretransplantasjon. Kosthold er svært viktig i behandling av nyresvikt, og du bør jobbe med din lege og kostholdsekspert for å skape en best mulig diett for deg. Men det er noen generelle kosten retningslinjer som gjelder for de fleste pasienter med nyresvikt.

Protein Restriksjoner og retningslinjer

Reduser mengden protein du får i kostholdet ditt, unngå de fleste animalske produkter på en jevnlig basis. I stedet velger planteproteiner som soya mat, hvetegluten (seitan), bønner, tofu, tempeh og mutter Butters. Når du spiser animalske proteiner, velge egg, fisk og magert fjærfe. I september 1996 utgaven av "American Journal of Kidney Disease", Drs. Mackenzie Walser, Sylvia Hill og Elizabeth A. Tomalis konkluderte med at å spise vegetarisk proteiner faktisk kan bremse utviklingen av nyresykdom.

Andre Nutrient Restriksjoner

Unngå natrium (salt) så mye som mulig, ta vare å nøye undersøke mat etiketter for natrium nivåer. De verste lovbrytere pleier å være hermetisk mat, bearbeidet kjøtt som kjøttpålegg og pølser, supper og saltet snacks. Redusere kalium-rik mat kun når nyrefunksjonen reduseres til mindre enn 20 prosent. Disse matvarer inneholder de fleste frukter, bønner, tomater, poteter, Limas og squash. Hvis din kostholdsekspert anbefaler å kutte ned på fosfor, må du inntar færre egg, bønner, cola-drikker og melkeprodukter.

Salt og væskeinntak

Begrens saltinntaket til 4 til 6 g om dagen for å unngå væskeretensjon og kontrollere høyt blodtrykk. Du vil sannsynligvis også behov for å begrense vann og andre væsker, hvis legen din anbefaler det. Dette inkluderer vannholdige matvarer som epler, gelatin, druer, iskrem, salat, selleri, meloner, appelsiner, tomater og suppe.

Karbohydrater

Hvis du har diabetes, redusere mengden karbohydrater i kosten, og så mye som mulig, velger lav-glykemisk mat (de som ikke heve blodsukkernivået raskt, noe som stivelse og sukker har en tendens til å gjøre). Studier i Sverige av Jørgen Vesti Nielsen, Per Westerlund, og Per Bygren publisert i 23. mars 2006 utgaven av "Nutrition & Metabolism" viste at en lav-karbohydrat, kan høy-fett diett bedre glykemisk kontroll, redusere kroppsvekt og hindre utvikling av end-stage nyresvikt hos overvektige pasienter med type-2 diabetes.