Digidexo.com

Somatropin Behandling for voksne

Somatropin er et lab opprettet versjon av veksthormon som er naturlig produsert av hypofysen. Barn er ikke de eneste som kan ha nytte av denne menneskeskapte veksthormon. Somatropin kan hjelpe voksne med ulike lidelser kjempe mot vekttap, muskelsvinn og anemi.

Forhold behandlet av Somatropin

Somatropin injeksjoner behandle mange forskjellige forhold. Veksthormonmangel er den vanligste årsaken til disse injeksjonene. Det gjør at folk med veksthormon mangler å vokse høyere under naturlige vekst spruter. Somatropin øker antall røde blodceller hos voksne som lider av anemi som følge av kronisk nyresvikt. HIV og AIDS-pasienter kan dra nytte av somatropin også, fordi det stopper den drastiske vekttap som er ofte et resultat av viruset. Voksne med kort tarm-syndrom kan hindre vekttap og muskelsvinn ved å få regelmessige somatropin injeksjoner.

Riktig bruk

Somatropin er kun tilgjengelig på resept. Den leveres i form av en injeksjon i muskelen eller under huden. Legen din vil sette injeksjonen, men i noen tilfeller kan du være i stand til å injisere deg selv hjemme. Hvis du ønsker å gjøre det hjemme, sørg for at du forstår instruksjonene. Legen din vil lære deg hvordan du bruker sprøyter, og vise deg de ulike deler av kroppen din som er gode injeksjonssteder. Bruk en annen del av kroppen din hver gang du setter en injeksjon med somatropin. Når du er ferdig med sprøyten, kast den i en punktering-proof container. Hold Brukte sprøyter vekk fra kjæledyr og barn.

Bivirkninger

Vanlige bivirkninger av somatropin er hodepine, bryst hevelse på injeksjonsstedet, irritasjon, magesmerter, mild kvalme, gass, leddsmerter, hevelse og stivhet. Kontakt legen din umiddelbart hvis du opplever alvorlige bivirkninger, som for eksempel plutselige og sterke smerter øverst i magen, kvalme, oppkast, svetting, rask hjerterytme, feber, gulsott, plutselige og sterke smerter bak øynene, synsforstyrrelser, økt tørste, økt vannlating, nummenhet i hendene og hevelse i hodet, ansikt, hender eller føtter. Oppsøk akutt hjelp hvis du har en allergisk reaksjon på injeksjonen.

Advarsler

Utlevere dine fulle medisinske historie med legen din før du starter somatropin injeksjoner, spesielt hvis du har hatt allergi, traumer, kirurgi, diabetes, pusteproblemer, kreft, nyresykdom, leversykdom, skoliose, bukspyttkjertel, høyt blodtrykk, underactive skjoldbruskkjertelen eller hjerne tumorer. Diskutere eventuelle andre medisiner som du kan ta så legen kan avgjøre om de vil føre til en negativ reaksjon. Informer legen din om eventuelle allergiske reaksjoner på narkotikakonserveringsmidler eller veksthormon medisin som du kan ha hatt. Hvis du er gravid eller ammer, kan legen anbefale en annen form for behandling, da det er uklart om somatropin er skadelig for ufødte og ammende babyer.