Digidexo.com

Retninger for Spytt Hormone Test

Hormoner spiller store roller i kroppens prosesser, spesielt reproduksjon. Når hormonene er ute av klask, kan en person oppleve problemer som sterilitet, hetetokter, tretthet, og humør skift. Noen ganger er det nødvendig å ta en spytt test for å måle hormonnivået slik at slike helsemessige problemer kan unngås eller behandles.

Timing og Spytt

Alltid ta spyttprøve omtrent en time før du spiser. Enzymer i maten du spiser og som frembringes i munnen som en start på nedbrytningsprosess kan interferere med hormon testresultatene. Hvis du synes det er vanskelig å få spytt flyter uten noe å spise, kan du prøve å stikke et måltid i ovnen eller crock pot som vil ta en stund å fullføre, men som vil sende mat lukt i hele huset. Du kan også stimulere spytt flyt ved å drikke vann. Ikke prøv å gjøre testen umiddelbart etter å komme ut av sengen, siden spyttproduksjon er litt tregere når vi sover. Vent til etter at du har kledd og dusjet.

Hormonbehandlinger

Hvis du bruker en aktuell eller troche hormon, slutte å bruke dem før du gjør spytt test. La 12 timer av gangen mellom din siste lokal applikasjon og starten av spytt test. For troche hormoner, la 36 timer. For eksempel, hvis du vet at du vil gjøre det spytt test i morgen tidlig, så ikke bruke en aktuell krem ​​med hormon senere enn 18:00 i dag. Tanken er at de supplerende hormoner har tid til å forlate kroppen før testen slik at bare dine egne hormoner er målt.

Kjønn

Aktuelt og troche hormoner kan kaste av spytt hormon testresultater for både menn og kvinner, så uavhengig av kjønn, hvis du vanligvis ta disse supplerende hormoner, bør du følge retningslinjene timing for å stoppe supplerende hormon bruk før testing. Hvis du er en kvinne som menstruerer, da har du et smalt vindu der å gjøre testen: Prøv å gjøre det på dager 19 til 21 i syklusen. Hvis du er mann eller er en menopausal kvinne ikke på hormon erstatning, så kan du gjøre det en dag.

Hvis du er kvinne og bruker hormonell prevensjon, kan du bruke prevensjon som vanlig når du gjør testen. Det spiller ingen rolle om du bruker piller, en patch eller et implantat eller innsetting. Kommuniser din dosering og type prevensjon med legen din eller lab tekniker, men slik at de kan analysere testresultatene nøyaktig.

Color Coding

Ikke overse fargene på spytt samling rør eller strimler. Disse fargene er brukt for å skille det tidspunkt på dagen testen ble oppsamlet. Dette er nødvendig fordi hormoner svinger i løpet av dagen normalt; blande opp fargene kan påvirke testens nøyaktighet negativt.

Frysing

Hvis du gjør din test hjemme og trenger å sende det til et laboratorium, stikke prøvene i fryseren hvis du ikke kan få dem i posten med en gang. Den temperaturfall hjelper spytt og hormoner i den fra nedbrytende.