Digidexo.com

Grunner for hetetokter

Hvis du er i overgangsalderen, kan det være du har hetetokter. Mange kvinner har dem og de kan variere fra mild til alvorlig. I noen tilfeller kan de forstyrre din evne til å sove og kan påvirke deg mens på jobb. Kjenne noen av de triggere for hetetokter kan hjelpe deg å hindre dem fra å bli for alvorlig.

Identifikasjon

Hetetokter oppstå når en kvinner er i overgangsalder. De skaper følelser av å være varm, varm og spyles. I noen tilfeller blir huden rødt, og det kan være overdreven svetting.

Teorier / Spekulasjoner

Den eksakte årsaken til hetetokter er fortsatt ukjent. Det synes å være knyttet til et redusert nivå av hormonet østrogen, som kan endre aktiviteten i det autonome nervesystemet. Det er også en mulighet for at lave østrogennivåer forårsake hypothalamus, som regulerer kroppsvarme, til funksjonsfeil.

Menopause

En uunngåelig del av aldring hos kvinner er at eggstokkene naturlig slutter å produsere østrogen. Menopause er definert som en tid da en kvinner har stoppet mensen for tolv eller flere måneder på rad.

Hysterektomi

Å ha eggstokkene fjernet reduserer nivåene av østrogen i kroppen din. Selv om du ennå ikke har skrevet overgangsalderen, kan du oppleve hetetokter i dette tilfellet.

Hot Flash Triggers

Røyking, koffein og for mye alkohol kan øke forekomsten av hetetokter. Ost og sjokolade er andre matvarer som kan irritere systemet ditt og gjør dine hetetokter verre.