Digidexo.com

Gluten Vekttap

Gluten Vekttap


Opprinnelig glutenfrie dietter var bare for dem med cøliaki. I de senere årene har mange mennesker blitt eksperimentert med en gluten-fri livsstil, og mange opplever at resultatene er bedre mange aspekter av deres liv. Noen talsmenn hevder at en glutenfri diett vil føre til rask vekttap.

Typer

Gluten er et protein som finnes i hvete, rug og bygg. Gluten finnes i brød, pasta, kjeks og en rekke andre produkter. Nesten hver convenience food på markedet inneholder gluten. For dem med en intoleranse overfor gluten, kan selv en liten bit forårsake helseproblemer, inkludert utslett, fordøyelsesproblemer og oppblåsthet. Gluten intoleranse hindrer også kroppen fra absorberende næringsstoffer i mange matvarer som kan forårsake en rekke helseproblemer. Fordi mange mennesker med glutenintoleranse er selv diagnostisert, er antall vanskelig å fastslå. En studie av Gluten Intolerance Group i Utah anslår at 1 av 133 mennesker er gluten-intolerant.

Betydning

Cøliaki pasienter har en manglende evne til å oppta næring. Som et resultat er mange av disse pasientene er undervekt. Imidlertid har det vært økt diskusjon nylig om cøliaki pasienter som er overvektige. Mange av disse pasientene opplever at eliminere gluten fra kostholdet deres er å hjelpe dem til å kaste pounds. Det er antatt at fordi disse pasientene ikke er i stand til å absorbere næringsstoffer, blir kroppene deres klamrer seg til fett butikker som en defensiv tiltak. Flere studier må utføres for å utforske disse funnene.

Misforståelse

Ikke alle mennesker som anser seg selv gluten-intolerante har blitt diagnostisert av lege. Det er mange mennesker som ikke er diagnostisert med cøliaki, men finner ut at å fjerne gluten fra kosten rett og slett føle seg bedre. Disse menneskene velger å unngå gluten og rapportere forbedret fordøyelse, redusert oppblåsthet og færre symptomer på andre problemer, slik som irritabel tarm syndrom. Mange kan også oppleve vekttap.

Teorier / Spekulasjoner

Rapportene om vekttap etter å eliminere gluten er ikke fullstendig undersøkt. Det er mange teorier om vitenskapen bak vekttap.

Vekttap kan være et resultat av ganske enkelt å redusere kaloriinntaket. Vekttap kan variere basert på hva en person bruker som en erstatning for gluten. Ernæringseksperter godkjenner ikke eliminering av gluten, men også ser ikke noen skadelige effekter.

Eliminering av gluten fra kostholdet kan også forbedre fordøyelsen helse. Den vekttap oppleves av de som er gluten gratis kan være et resultat av en renere kolon.

Vekttapet kan også forklares med økt proteinforbruk. Protein i legemet inneholder mindre vann. Spise økt protein og færre karbohydrater kan hjelpe kroppen å kvitte seg med vann, og derfor redusere antall på skalaen.

Advarsel

Det amerikanske Food and Drug Administration anbefaler minst tre porsjoner med fullkorn daglig. De som ønsker å følge en glutenfri livsstil bør finne en erstatning for hvete, rug og bygg for å oppnå denne minimums daglige behovet.