Digidexo.com

Robotic Mitral Valve Repair

Årlig om lag 40.000 mennesker har mitralklaffen kirurgi. Mange av disse surgeries er åpen hjerte, involvere cracking sternum og krever 12 uker med oppgang. Robotic mitralklaffen kirurgi er mindre invasiv og har en mye kortere utvinning.

Mitralklaffen

Mitralklaffen er inntaksventilen på venstre side av hjertet. Den tillater oksygenert blod til å strømme i bare en retning fra venstre forkammer til den venstre ventrikkel. Ventilen må repareres når det ikke lukkes ordentlig og kan forårsake lekkasje.

Kirurgi Prep

Pasientens historie er tatt blant annet en oversikt over alle medisiner. En brystet X-ray, rutine laboratoriearbeid og ultralydavbildning for å sjekke blodgjennomstrømningen er fullført før operasjonen.

Kirurgi

Tre små snitt er gjort mellom ribbeina der robotarmer og kamera er plassert. Kirurgen jobber på en konsoll. De robotikk forbedrer kirurgens visjon og koordinasjon som han kontrollerer de små instrumenter for å reparere ventilen.

Fordeler

Denne type reparasjons har mindre smerte og arrdannelse og en lavere forekomst av infeksjoner. Det er mindre blodtap.

Recovery

Sykehuset opphold er 5 dager. Gjenopprettingstiden er ca to uker, men ingen kjøring, er tunge løft eller anstrengende aktiviteter tillatt for seks.