Digidexo.com

Koronar vaskulær sykdom Vs. Koronarsykdom

Det finnes en rekke typer av koronar sykdom. Husk at koronararteriene leverer blod til hjertemuskelen. Koronar fartøy (som i koronar vaskulær sykdom) er et mer generelt begrep som kan referere til noen av koronar fartøy som frakter blod (inkludert arterier, kapillærer, etc.).

Årsaker til koronar vaskulær sykdom

Disse kan variere, men blant de vanligste er kosthold og livsstil. Faktorer som høy natrium og fett dietter, røyking og mangel på mosjon kan øke risikoen og forekomst av koronar vaskulær sykdom.

Årsaker til koronarsykdom

De faktorer som bidrar innledningsvis ofte er de samme som de som forårsaker koronar vaskulær sykdom. Koronarsykdom ofte setter inn etter koronar vaskulær sykdom. Sin direkte årsak er ofte en fortykkelse av veggene i blodårene og en oppbygging av plakk, eller blokkering i arteriene.

Store effekter og risiko forbundet med koronar vaskulær sykdom

Blant de mest ødeleggende problemer er slag, som stopper blodstrømmen til en del av hjernen. De kan resultere i redusert eller tapsfunksjon og minne, og muligens død.

Store effekter og risiko forbundet med koronarsykdom

Som blodtilførselen til hjertemuskelen reduserer, har muskel problemer med å fungere, øker risikoen for hjerteinfarkt. Hjerteinfarkt kan resultere i alvorlig skade på andre deler av kroppen, inkludert hjernen og hjertet. De kan også, føre til døden.

Forebygging av koronar sykdom

De mest effektive måter å forbedre din generelle helse er å slutte å røyke. I tillegg kan en sunn diett lav i natrium og fett har betydelige fordeler. Siste, kan regelmessig mosjon bidra til å forbedre din helse og reparere kroppen din.