Digidexo.com

Risikofaktorer for hjertesykdom hos kvinner

Mange kvinner feilaktig tror hjertesykdom er en ren mannssykdom. Faktisk, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken for kvinner i USA. Det er viktig å kjenne til risikoen slik at du kan arbeide for å eliminere dem.

Røyking

All bruk av tobakk umiddelbart ups risikoen for hjertesykdom. Kvinner som både røyker og tar p-piller er i enda høyere risiko for hjerteinfarkt og hjerneslag.

Høy Kolesterol

Nok en gang antatt å være mer av en mannlig problem, studier viser kvinner eldre enn 55 år har høyere kolesterol enn menn.

Belly Fat

Fedme, spesielt fett rundt midjen din, har vært forbundet med en høyere risiko for alle typer hjerteproblemer inkludert hjerteinfarkt, hjerneslag, diabetes, høyt blodtrykk og høyt kolesterol.

High Blood Pressure

Kvinner med en familiehistorie med hypertensjon, eller er overvektige, gravide eller tar p-piller er på et høyere risiko for høyt blodtrykk. Høyt blodtrykk er en stor risikofaktor for hjertesykdom og den ledende årsak til slag.

Ukontrollerbare faktorer

En familiehistorie med hjertesykdom, en tidligere hjerneslag eller hjerteinfarkt og eldre alder er ukontrollerbare risikofaktorer når det gjelder hjertesykdom. Men arbeider for å eliminere de kontrollerbare risikofaktorer tidlig vil i stor grad redusere risikoen for hjerteinfarkt eller slag senere i livet.