Digidexo.com

Tongue Studs & Hjerte Infeksjoner

Tongue Studs & Hjerte Infeksjoner


Tongue studs er elementer av smykker slitt når tungen er gjennomboret. Praksisen bærer helserisiko. Du bør være klar over den potensielle effekter på helsen din som noen ganger følger med en piercet tungen før du bestemmer deg for å pryde det.

Infeksjon i Generelt

Hver gang det er en åpning i huden eller vevet, kan det forekomme infeksjonen. Dette omfatter muntlige vev. Munningen er spesielt utsatt for infeksjon på grunn av det høye nivået av bakterier som befinner seg der. Piercing av vevet kan forårsake infeksjon på grunn av den tvungne adgang til tungen vev. I tillegg rapporterer DentalGentleCare.com berøring av smykker etter at den har blitt plassert i tungen kan øke sjansen for at dette utvikler seg.

Hjerte Infeksjon

Selv om infeksjoner kan oppstå på stedet av piercing, kan de spre seg til andre deler av kroppen. En alvorlig infeksjon som kan være forårsaket av oral piercing er endokarditt. Dette er en betennelse i hjerteklaffene eller vev i hjertet. WebMD sier at infeksjon oppstår når åpningen skapt av tungen piercing tillater bakterier å gå inn i blodbanen og reise til hjertet. Det er spesielt en mulighet for de enkeltpersoner som allerede har hjerteproblemer.

Endokarditt

Endokarditt er alvorlig, fordi hjertesvikt kan resultere hvis denne infeksjonen skader hjerteklaffen. Vanligvis symptomene begynner innen 2 uker etter å ha blitt infisert. Hvis bakterier er en kraftigere belastning, vil de være mer alvorlig og skje raskere, i løpet av få dager. Vanligvis det første symptomet som vises, er en lavgradig feber ledsaget av tretthet. Andre symptomer kan være frysninger, vekttap, nattesvette, leddsmerter, hoste, pustevansker, små lilla flekker under huden eller blødning under fingerneglene. Hvis du har symptomer på dette, kontakt lege.

Andre helserisiko

Oral piercing kan føre til andre helseproblemer. The American Association of Family Physicians rapporterer at noen av bivirkningene av dette inkluderer langvarig blødning (på grunn av skader på blodårene i tungen), hevelse, nerveskader, blod borne smitteoverføring og stivkrampe. Andre kan være toksisk sjokk, staph infeksjoner og blodforgiftning. Mange av disse sykdommer kan spre seg og til slutt også invadere hjertet.

Forebygging

Hvis du bestemmer deg for å få tungen gjennomboret, første forskning anlegget nøye. Kontroller at dette er en lisensiert virksomhet. Se i prosedyren området for å se om det ser rent, organisert, og har god belysning. Se noen piercinger gjort av den personen du vurderer å bruke for din piercing. Sørg for at han bruker nye hansker og en ny engangsnål for hver enkelt. Ikke velge et sted som utnytter piercing våpen, fordi de er vanskelige å rengjøre, og forårsaker mer skader på hud og vev. Sjekk om instrument-rensing enheter som for eksempel autoklaver er til stede og blir brukt.

Advarsel

Det er veldig viktig for deg å følge alle post-prosessuelle instruksjoner for å ta vare på din nye piercing for å minimere sjansen for infeksjon. Hvis du utvikler helseproblemer etter prosedyren, må du kontakte lege så snart som mulig.