Digidexo.com

Diaré og magesmerter

Diaré og magesmerter er symptomer som er sett i mange sykdommer og tilstander. På grunn av dette, er det svært vanskelig å diagnose en tilstand med bare disse to symptomene oppstår. Noen er veldig godartet og kan avhjelpes veldig enkelt. Andre årsaker kan være alvorlige og til og med dødelig. Det er alltid best å søke råd fra en lege når disse symptomene er til stede.

Stor tarmobstruksjon

Stor-tarmobstruksjon kan føre til symptomer på diaré og magesmerter. Dette kan være en alvorlig tilstand hvis blokkeringen er å kutte av blodtilførselen til dette området. Du vil ha akutt og intense magesmerter i området nedenfor navlen. Den løs avføring diaré er den eneste typen avføring som kan passere rundt blokkeringen. Med alle typer akutte og alvorlige magesmerter søke legehjelp på en gang. Oppblåsthet og oppkast er andre symptomer som kan være til stede med denne tilstanden.

IBS

Tegn og symptomer på irritabel tarm syndrom kan ofte likne symptomer på andre sykdommer og varierer mye fra person til person. Blant de mest vanlige er magesmerter og diaré. Symptomene kan variere i intensitet fra mild til alvorlig. Hvis symptomene er knyttet til IBS, vil du mest sannsynlig har gass og en oppblåst følelse som går sammen med dem. Det er vanlig å se også slim i avføringen. Den diaré kan veksle med forstoppelse. Legen din vil være den som diagnose denne tilstanden for deg.

Tarmkreft

Tarmkreft kan føre til symptomer på diaré og magesmerter. Disse symptomene er vanligvis de første symptomene du opplever, men eksisterer i de senere stadier av kreft. Dette ville være en konstant diaré og vil bli fulgt av magesmerter som vil være alvorlig hvis tarmen blir hindret fra kreften. I dette tilfellet vil oppkast og forstoppelse snart følge som symptomer. Blødning fra endetarmen er vanligvis til stede og ofte forveksles med blødning av hemorroider. Oppsøk lege dersom disse symptomene er til stede.

Mage influensa eller Gastroenteritt

Magen influensa eller gastroenteritt er vanlig og vanligvis ikke en alvorlig tilstand, det bare må gå sin gang. Diaré og magesmerter er tilstede med denne type sykdom. Muskelsmerter, oppkast og hodepine kan også være til stede. Gastroenteritt er svært ubehagelig og kan helt gjengi en person sengeliggende i noen dager før den passerer.

Giardia

Vedvarende magekramper med vandig diaré kan være symptomer på bakteriell diaré av Giardia. Den diaré etterfølges vanligvis av fettete løs avføring. Dette er forårsaket av en bakterie og vil trenge oppmerksomhet fra legen din.

Celiac

Malabsorpsjon problemer, for eksempel cøliaki, kan gi diaré og magesmerter. Dette vil skje hver gang du spiser en bestemt mat. De andre symptomer som kan følge med denne tilstanden er gass og oppblåsthet. Diskuter symptomer med legen din, som vil være i stand til å bekrefte denne diagnosen og hjelpe deg å planlegge på en diett.

Laktoseintoleranse

Hvis symptomene på diaré og magesmerter begynner 30 minutter til to timer etter å ha spist et melkeprodukt, kan det være laktose intolerant. Dette er en tilstand som plutselig kan begynne selv etter år med tolerer matvarer fra meieriet familien. Dette skjer når du har problemer med å fordøye sukker som finnes i disse produktene. Sjekk med legen din, som kan anbefale en medisin for denne tilstanden.