Digidexo.com

Gjenopprette Fra galleblæreoperasjon

Galleblæren, en liten, pæreformet ikke-vitale kjertel, er plassert på høyre side av abdomen i nærheten av leveren. Dens rolle i fordøyelsesprosessen er å lagre galle som produseres av leveren til den er sluppet til tynntarmen til å hjelpe til med sammenbrudd fet mat. Når galle er fanget i galleblæren, kan den fjernes kirurgisk. Under en laparoskopisk kirurgi galleblæren, er galleblæren fjernes gjennom flere små abdominal innsnitt. Jo mer invasive åpen cholecystectomy, hvor galleblæren fjernes gjennom en stort innsnitt, er det nødvendig bør det være komplikasjoner.

Sykehusopphold

Åpne galleblæren kirurgi pasienter vil bli innlagt i en innledende utvinning perioden som varer flere dager mens laparoskopiske pasienter er vanligvis løslatt samme dag som operasjonen. Det første målet etter galleblæreoperasjon er for pasienten å komme seg ut av sengen og gå med hjelp av sykehuspersonalet. Etter overvåking for å sikre at de begynner helbredelsesprosessen skikkelig, åpne Kolecystektomifrekvens pasienter begynne en klar væske diett under sitt opphold på sykehuset. Laparoskopiske pasienter er sende hjem på en klar væske diett med instruksjoner for å begynne å spise lette måltider så snart de er komfortabel med å gjøre det.

Smertebehandling

Noen smerte er normalt etter begge typer galleblæreoperasjon. Individer vil selvsagt tåle smerte annerledes. Helsepersonell vil overvåke smerte på en sammenlignende smertebehandling skala der null indikerer ingen smerte og ti indikerer den mest alvorlige smerter. Smertestillende medikamenter leveres til adressen etter behov, alt fra ikke-steroide anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen for lite smerte og narkotiske smertestillende for de mest alvorlige. Helsepersonell bør kontaktes hvis smertene ikke begynne å avta etter noen dager, eller bør det begynne å forverres.

Sårpleie

Om du har hatt en laparoskopisk eller en åpen kolecystektomi, vil du ha et snitt til å lukke såret. Snittene er vanligvis stengt med kirurgiske stifter, masker eller steri-strip lim. Du må gå tilbake til legen din for en oppfølging besøk omtrent en uke etter operasjonen for å fjerne eventuelle stifter eller sting. I mellomtiden må snittet området som skal holdes tørre og rene. Endre bandasjer som anvist, overvåking eventuelle endringer i normal drenering som kan indikere tilstedeværelse av en infeksjon. Løstsittende klær som ikke gnisser mot stedet av snittet vil redusere ubehag under healing prosessen.

Diet

Galleblæren pasienter er ikke begrenset til deres pre-op high-fiber lav-fett diett etter operasjonen. Men etter en høy-fiber lav-fett diett er vil bidra til å opprettholde generelt god helse. Lær å lytte til kroppens signaler om hvorvidt eller ikke maten du spiser er enig med deg. Kvalme etter et måltid kan bety at kroppen din ikke er klar for den type mat. Det er også viktig å konsumere åtte til ti fulle 8-unse glass vann eller andre alkoholfrie, ikke-koffeinholdige drikker hver dag.

Avføringsmønster

Diaré er en vanlig bivirkning etter galleblæreoperasjon. Frekvensen og trang til å flytte tarmer kan ikke være mer enn før operasjonen, men avføring har en tendens til å være mer vassen i naturen enn før operasjonen. Kontakt legen din hvis diaré fortsetter i mer enn tre sammenhengende dager. Forstoppelse kan være et problem hvis du har fått foreskrevet narkotiske smertestillende midler. Prøv å øke fiber og vann inntak og bytte til en ikke-narkotiske smertestillende for å løse forstoppelse. Du bør kontakte legen din hvis du ikke har opplevd avføring i tre dager etter operasjonen.