Digidexo.com

Hva gjør en ikke-reaktiv HIV Test Mean?

Et ikke-reaktivt HIV-test innebærer at HIV ikke ble funnet i at testprøven. Denne testresultatet er ofte referert til som "negativ", selv om en person som prøver negative for HIV kan likevel faktisk være HIV-positive.

Identifikasjon

HIV-tester er brukt for å finne antistoffer mot viruset. Utvikling av en påviselig nivå av antistoffer (nok antistoffer til å bli funnet av en test) er en prosess som kalles serokonversjon.

Time Frame

HIVTest.org rapporterer at serokonversjon tar i gjennomsnitt 25 dager etter smitte, men det kan ta så lenge som tre til seks måneder.

Funksjoner

En HIV-test vil bare gi et sant positivt dersom testet enkelte allerede har serokonvertert. En test tatt før serokonversjon oppstår vil være unøyaktig.

Betydning

En person som ikke har smittet med hiv vil også ha en ikke-reaktiv test. Men det er et svært lite antall personer som tester falsk positiv; denne feilen kan bli oppdaget med en annen HIV-test.

Betraktninger

Folk søker HIV-testing bør snakke med en lege eller sykepleier for å avgjøre om en test på den tiden vil gi et nøyaktig resultat, basert på datoen for den siste mulige eksponering for viruset.