Digidexo.com

Hva er Kalsiumglukonat?

Kalsium er et viktig mineral som er nødvendig for normale kroppsfunksjoner, spesielt dannelsen og opprettholdelsen av bein. Kalsium hjelpemidler også i fjerning av andre mineraler fra kroppen ved å binde seg til dem, lettelser i spyle dem fra systemet. Når folk ikke følger riktig ernæring, kan en kalsiummangel utvikle. Kalsiumglukonat er et medikament som bidrar til å behandle og forebygge en kalsiummangel. Noen av de mer vanlige merkenavn for kalsiumglukonat er Citracal, Neo-Calglucon og holdning.

Indikasjoner

Selv om hovedformålet med kalsiumglukonat er å behandle kalsium mangler, kan den også brukes for å behandle tilstander forårsaket av mangel, slik som hypokalsemi --- som bokstavelig talt betyr lavt kalsium i blodet. En annen kanskje overraskende bruk av kalsiumglukonat er å behandle muskel kramper som følge av en sort enke edderkoppen bite. Den kan også redusere kapillær permeabilitet i enkelte allergiske tilstander.

Risiko

Som med alle andre reseptbelagte medisiner, bør personer med visse vilkår eller de som tar andre medisiner være skeptisk til å ta kalsiumglukonat. Det er viktig å fortelle legen din dersom du er gravid, ta visse antibiotika som oksytetracyklin eller demeclocycline, eller har hatt nyrestein eller biskjoldbruskkjertelen sykdom. Selv tilsynelatende uskyldige over-the-counter behandlinger som antacids eller andre kalsiumtilskudd kan samhandle med denne medisinen.

Bivirkninger

Bivirkninger er en felles klage med medisiner, så følg nøye til kroppen din for noe som kan være tegn på en allergisk reaksjon. Dette kan inkludere utslett, elveblest eller hevelser i ansikt, lepper eller tunge. Hvis du opplever forvirring, hodepine eller føle uvanlig svak eller trett, ringe legen din umiddelbart. Noen mindre alvorlige bivirkninger kan inkludere forstoppelse og mageproblemer eller gass.

Drug Form

Kalsiumglukonat er tilgjengelig i to former --- intravenøs, direkte eller ved infusjon, og muntlige tabletter. Legen din vil bestemme riktig skjema for deg, avhengig av de nærmere og alvorlighetsgraden av din situasjon og tilstand. Intravenøs levering er vanligvis reservert for mer alvorlige forhold, som for eksempel hypokalsemi og hypermagnesemia, mens muntlig tabletter er foreskrevet for vedlikehold av et sunt kalsium nivå for å minimalisere virkningene av osteoporose.

Dosering

Riktig dosering vil bli bestemt av legen din. Følg instruksjonene nøye, tar bare så mye som du er foreskrevet så ofte som nødvendig. Vanligvis tabletter kan bedre absorbert av kroppen når det tas med et fullt glass vann i løpet av et måltid. Hvis du glemmer en dose, ta den så snart du husker mindre det er nær tidspunktet for neste dose. Hvis du har tatt for mye, kan du ringe lege straks.