Digidexo.com

Har Penicillin Årsak gjær infeksjoner?

Selv om det kan være flere årsaker til gjærinfeksjoner, er det et velkjent faktum at visse antibiotika som penicillin kan bidra til å utvikle dem. En infeksjon oppstår når gjæren får lov til å vokse ukontrollert i kroppen. Den mikrobielle verden er som dyreverdenen i at det er rovdyr og byttedyr. Den naturlige predator av gjær er bakterier. Når du fjerner bakterier, er dens byttedyr fritt til å vokse uforstyrret.

Type

En gjær infeksjon er en overvekst av en sopp kjent som Candida albicans. Det er ofte kalles en gjær infeksjon eller Monilia. Denne sopp er normalt til stede i kroppen i små mengder, i områder som for eksempel munn og vagina og på huden. Dette normalt ufarlig gjær blir en infeksjon når noe endrer miljøet, slik at det å vokse ut av kontroll.

Symptomer

Vanlige symptomer på en gjær infeksjon er en hvit eller gul utflod fra skjeden, hevelse av vaginal vegger og kløe og svie. Den brennende blir ofte verre ved vannlating.
Denne type gjær kan også infisere andre områder av kroppen som munnen hvor det kalles trøske og penis, hvor det tar navnet balanitis. Det kan også føre til alvorlige bleie utslett hos spedbarn.

Årsaker

Det er en rekke faktorer som du må vurdere når diagnostisere årsaken til en gjær infeksjon. Mange gjær infeksjoner skje tilfeldig uten noen klar forklaring på hvorfor. Antibiotika slik som penicillin er kjent for å forårsake soppinfeksjon. Sammen med husing gjær, legemet bærer også en rekke gunstige bakterier. Noen av disse bakteriene lever av gjær, holde den i sjakk. Når du tar en bredspektret antibiotika som penicillin, dreper den alle bakterier int han kroppen, ikke bare de målrettede seg. Uten disse gode bakterier foring på den, kan gjæren vokse ut av kontroll og føre til infeksjon. Hormonelle endringer som for eksempel graviditet kan også forstyrre kroppens naturlige balanse og føre til soppinfeksjon. Klor eller andre bakteriedrepende midler som gjør veien inn til skjeden kan også føre til gjær infeksjoner.

Forebygging / løsning

De fleste gjær infeksjoner kan bli behandlet med en enkel over-the-counter medisinering. Klotrimazol, mikonazol. og tioconazol, er tre vanlige ingredienser som finnes i gjær behandling kremer. Disse medikamentene drepe gjær. Holde huden ren og tørr og bruke forsiktighet når du tar antibiotika kan bidra til å forhindre noen gjær infeksjoner.

Misforståelse

En gjær infeksjon er ikke en seksuelt overførbar sykdom. Du trenger ikke å være seksuelt aktiv for å få en gjær infeksjon. Mange barn få gjær infeksjoner i form av en bleie utslett. Gjæren kan imidlertid spres ved seksuell kontakt. Seksuell kontakt bør unngås mens du har en gjær infeksjon.