Digidexo.com

Dyspepsi og overgangsalder

Dyspepsi, mer ofte referert til som fordøyelsesbesvær, er en medisinsk betinget preget av ubehag eller smerter i magen på grunn av problemer med fordøyelsen. Dyspepsi kan være forbundet med overgangsalderen på grunn av hormonelle endringer eller kosthold.

Dyspepsi

Dyspepsi, eller dårlig, er en fordøyelseskanal lidelse preget av symptomer på halsbrann, hjerte palpatations, angina, svette, ømhet, kvalme, magesmerter, oppblåsthet og raping. Langsiktig dyspepsi er vanligvis diagnostisert som GERD (gastroøsofageal reflukssykdom), gastritt eller sure oppstøt. Behandling omfatter kosttilskudd modifikasjon, antacida og i noen tilfeller, reseptbelagte medisiner.

Menopause

Overgangsalder er den siste fasen av kvinnens menstruasjonssyklus, og bemerker permanent slutten av den kvinnelige reproduktive evne. Menopause oppstår vanligvis mellom 40 og 58, med 51 blir gjennomsnittsalderen. Symptomer på overgangsalder inkluderer uregelmessig menstruasjon, vaginal tørrhet, hetetokter, søvnforstyrrelser, humørsvingninger, økt magefett, fortynning av håret og tap av bryst fylde, dyspepsi (fordøyelsesbesvær) og diaré.

Årsak og Effect

Under overgangsalderen, luft noen ganger fyller bukhulen med gastrointestinal oppblåsthet, flatulens og symptomer på dårlig i noen kvinner. Dette er på grunn av redusert nivå av østrogen i kroppen i overgangsalderen og andre hormonelle endringer i kroppen. For eksempel har en beroligende effekt, men naturligvis høye nivåer av progesteron-progesteron, som sett i menopausale kvinner, kan forårsake oppblåsthet.

Andre hensyn

Metabolisme og mage-tarmkanalen bremser også i overgangsalderen, noe som kan føre til fordøyelsesproblemer. Naturlige bakterier som lever i tarmen gi mage gass og luft i magen under fordøyelsesprosessen. Spise en diett høy i sukkerholdige matvarer, tung i protein eller høy i bearbeidet junk mat vil øke gass og symptomer på dårlig fordøyelse. En måte å bidra til å redusere dårlig i overgangsalderen er å spise en diett rik på fiber, som finnes i frukt, grønnsaker, belgfrukter og andre plante-baserte matvarer.

Expert Insight

Det er viktig å jevnlig gå til legen din, særlig i årene før og under overgangsalderen for forebyggende helsearbeid. I tillegg, mens fordøyelsesbesvær er ubehagelig, betyr det ikke vanligvis krever umiddelbar eller emergent omsorg. Men hvis dårlig vedvarer eller smerten blir uutholdelig, ta kontakt med en medisinsk faglig.