Digidexo.com

Hva er LED Therapy?

LED (light-emitting diode) terapi er en av de mest populære behandlinger i medisinsk og hudpleieindustrien. Også referert til som infrarød terapi og lysbehandling, er det en ikke-invasiv prosedyre som fremmer hudens naturlige helbredelsesprosessen.

Slik fungerer det

LED-terapi bruker ikke-termisk lys som trenger dypt inn i huden. Som lyset absorberes raskt, det produserer energi i cellene som stimulerer dem til handling.

Bruksområder

LED-terapi brukes i hudpleie behandlinger for å korrigere akne, skremmer, tegn på aldring og misfarging av huden. LED brukes til å helbrede sår og brannsår og behandle en type depresjon som heter værsyke.

Kosmetiske fordelene

LED-terapi stimulerer produksjonen av kollagen og elastin, som plumps huden, reduserer synligheten av fine linjer og rynker og etterlater en sunn, ungdommelig glød. Det aktiverer cellulære aktivitet som forbedrer hudlidelser som rosacea, psoriasis og eksem.

Medisinske fordeler

Light-emitting diode brukes i fotodynamisk terapi for å aktivere et stoff som bekjemper kreftsvulster. Denne behandlingen har vist seg å være mer effektive enn kirurgi. Forskning gjort av NASA konkluderer med at celler behandlet med Light emitting diode vokse 150 prosent til 200 prosent raskere enn celler uten, påskynde helingsprosessen. I tillegg LED terapi reduserer smerte og betennelse.

Sikkerhet

LED-terapi er sikker for bruk på selv de mest sensitive hudtyper. Bivirkninger er svært sjeldne. Den kan brukes lang sikt fordi det ikke produserer varme eller UV-stråler.